آخرین وضعیت پروژه متروی قم تشریح شد | بازتاب امروز
مدیرعامل سازمان حملونقل ریلی شهرداری قم آخرین وضعیت پروژه مترو قم را تشریح کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، «محمدرضا انگشتباف، با اشاره به آخرین وضعیت پروژه مترو، از آماده بهرهبرداری شدن قطعه نخست خط یک و پیشرفت قابل توجه در اجرای فاز دوم این پروژه مهم شهری خبر داد.
او درباره جزئیات این پروژه گفت: خط یک مترو قم با طول 14.8 کیلومتر در دو فاز طراحی شده که بخش اول آن به طول 6 کیلومتر آماده بهرهبرداری است. این قطعه شامل تونل و زیرساختهایی است که عملیات اجرایی آن به اتمام رسیده است.
مدیرعامل سازمان حملونقل ریلی شهرداری قم با بیان اینکه فاز دوم این خط، مسیر میدان مطهری تا مسجد مقدس جمکران را شامل میشود، اظهار داشت: این مسیر به عنوان اتصالدهنده حرم حضرت معصومه سلاماللهعلیها به مسجد مقدس جمکران از اهمیت زیادی برخوردار است. طبق دستور شهردار قم، اجرای این فاز آغاز شده و فعالیتها بهطور مستمر در حال انجام است.
انگشتباف با اشاره به اقدامات سال گذشته سازمان حملونقل ریلی خاطرنشان کرد: سه قرارداد اصلی شامل قرارداد مشاور، احداث ایستگاه بیمارستان نکویی و حفر تونل آخرین قطعه خط یک از میدان بقیهالله تا مسجد مقدس جمکران منعقد شده است. از مجموع 14.8 کیلومتر مسیر این خط، تنها 1800 متر باقی مانده که در حال اجرا است و با تکمیل 600 متر دیگر، کل تونل خط یک مترو قم کامل خواهد شد.
مدیرعامل سازمان حملونقل ریلی شهرداری قم ادامه داد: فاز دوم پروژه شامل هشت ایستگاه و هشت کیلومتر مسیر است که در چند مرحله برنامهریزی شده است. در گام نخست، قرار است 3.5 کیلومتر از این فاز وارد مدار شود که شامل احداث ایستگاه بیمارستان نکویی نیز هست.
او افزود: پیمانکار ایستگاه نکویی تعیین شده و فعالیت خود را آغاز کرده است. همچنین برنامهریزی برای انعقاد چندین قرارداد جدید و برگزاری مناقصات برای سایر ایستگاهها در دستور کار قرار دارد تا در مهرماه سال 1407 شاهد بهرهبرداری از این بخش باشیم.
انگشتباف در خصوص تأمین واگنهای مورد نیاز گفت: تأمین واگنها بر عهده شهرداری نیست و مسئولیت آن با وزارت کشور و دولت است. قرارداد مربوطه با کشور چین و شرکت “پوژن” امضا شده و در صورت پرداخت پیشپرداخت، تأمین واگن برای قم و سایر کلانشهرها در دستور کار قرار خواهد گرفت. وزارت کشور در این زمینه گامهای مثبتی برداشته است.
او با تأکید بر کیفیت بالای این پروژه گفت: تونل مترو قم در عمق 18 متری زمین اجرا شده و ایستگاههای آن از باکیفیتترین نمونههای موجود در کشور هستند. در این پروژه هم الزامات پدافند غیرعامل رعایت شده و هم مسائل ایمنی در طراحی و اجرا مدنظر قرار گرفته است.
مدیرعامل سازمان حملونقل ریلی شهرداری قم در پایان خاطرنشان کرد: بخش زیادی از تجهیزات، ادوات و روسازی مترو با تکیه بر توان داخلی و همکاری با دانشگاهها و صنعت بومیسازی شده و در حوزه مهندسی نیز طراحی و اجرا توسط مهندسان داخلی صورت گرفته است. هدف اصلی ما در این پروژه، استفاده حداکثری از ظرفیتهای داخلی کشور بوده است.»
انتهای پیام