فقر، موضوع مغفول مانده در رسانهها | بازتاب امروز
ابوالفضل نجیب، روزنامهنگار، در یادداشتی که در اختیار بازتاب امروز قرار داده است، نوشت:
در هیاهوی جنگ و آتش بس و مذاکره و دفاع از حق غنی سازی و اظهارات متناقض و اما و اگرها درباره ادامه مذاکره و تعلیق عضویت در آژانس و نگرانی ها از بابت به کار افتادن مکانیزم ماشه و تهدیدهای بالقوه و بالفعل در خصوص احتمال وقوع جنگی دوباره و واکنش ها پیرامون اظهارات پزشکیان در خصوص مواضع تندروها از جمله شعار مرگ بر آمریکا و تهدید به مرگ ترامپ و نتانیاهو و الخ، آنچه از نگاه رسانه ها و دولت و مسئولین نادیده و مغفول مانده وضعیت معیشت مردم و افزایش افسارگسیخته قیمت کالاهای اساسی و سبد روزمره خانواده ها است.
در نگاهی گذرا به عناوین اصلی و فرعی روزنامه ها و رسانه های مجازی و… هیچ نشانی از رد مردمی که در وضعیت فلاکت بار حتی جرات دم زدن ندارند، مشاهده نمی شود. آنچه درباره مردم نوشته می شود مصداق همان هندوانه گذاشتن زیر بغل مردمی مستاصل و درمانده است که فقط به وقت مصادره احساسات ملی به کار می آیند و به طرف العینی فراموش می شوند.
آنچه در این شرایط قابل تامل و تاسف است نه تنها بی عملی و انفعال دولتمردان که سکوت معنی دار آن ها در قبال وضعیتی است که با ادامه آن و بی عملی دولتمردان معلوم نیست به کجا منتهی خواهد شد. تنها واکنش دولتمردان به این وضعیت همچون گذشته بهانه ها و توجیهاتی است که آن هم به صورت مونولوگ و تک صدایی منعکس می شود.
در چنین شرایطی کمترین حق مردم طرح این سوال بدیهی از دولتمردان است که آنها در قبال وضع موجود چه باید بکنند. روزگاری بزرگترین ترس و نگرانی تبدیل جامعه به کره شمالی بود. اما به نظر می رسد با ادامه این وضعیت شمالیزه کردن ایران حداقل به لحاظ معیشتی بهترین راه حل ممکن و کف مطالبات مردم برای برون رفت از این وضعیت باشد.
نشانه ها و شواهد از روزهای به مراتب بدتر از آنچه در آن واقع هستیم حکایت دارد. تشدید این وضعیت از یک سو ناظر بر اصرار بر تعلیق عضویت از آژانس بین المللی و همزمان بر واکنش های تهدیدآمیز به هشدار فعالان و کنشگران سیاسی است که بدون لحاظ منافع و مصالح ملی و جلب اعتماد ملی همچنان بر ادامه وضع موجود اصرار می ورزند.
آنچه با ادامه این روند قابل پیش بینی است فارغ از تبعات و پیامدهایی که کشور را از بیرون تهدید می کند، تبعات قابل پیش بینی ناشی از وضعیت معیشتی مردم است. وضعیت مخاطره آمیزی که حتی پیش از وقایع اخیر بسیاری نسبت به وقوع و مخاطرات آن به جد هشدار داده اند.
انتهای پیام