» اجتماعی » اجبار نيست ولی مجبوريم | مدارسی که پول می‌گیرند | بازتاب امروز
اجبار نيست ولی مجبوريم
اجتماعی

اجبار نيست ولی مجبوريم | مدارسی که پول می‌گیرند | بازتاب امروز

۱۴۰۴-۰۴-۲۸ 2015

رفتارهاي مديران مدارس در قبال والدين در روزهاي داغ ثبت نام مدارس به مرز استيصال رسيده است. فضايي متضاد از يک سريال تکراري؛ اين که مدارس ملزم شده اند، محدوده شعاع را در ثبت نام ها لحاظ کنند ولي همچنان اين رابطه و پول است که کار را راه مي اندازد.

به گزارش سایت عصر اصفهان نیوز، «البته دانش آموزان ميان پايه مثلا آنهايي که از کلاس چهارم به پنجم مي روند يا از نهم به دهم براي ثبت نام دغدغه اي ندارند، چون نام نويسي ها در همان مدرسه به صورت خودکار انجام مي شود، مگر اين که بخواهند مدرسه محل تحصيل خود را عوض کنند. ولي خانواده هايي که دانش آموزان کلاس اولي، هفتمي و دهمي دارند به اين علت که بايد مدرسه قبلي را ترک کنند و به مقطعي بالاتر بروند، هميشه براي ثبت نام دغدغه هاي زيادي دارند. چالشي که به نظر مي رسد کليد حل آن در دست بالاترين مقام آموزش و پرورش استان اصفهان باشد.

گفت و گو با محمدرضا نظريان، مديرکل آموزش و پرورش استان اصفهان در روزهايي دست داد که او تا حدود زيادي درگير حواشي پيش آمدهاي مربوط به اين موضوع است. مديري که کمتر از يکسال است با کارنامه اي قابل قبول بر کرسي اين اداره کل نشسته است.

نظريان، دانش آموخته دکتري روانشناسي تربيتي، روانشناس، استاد دانشگاه فرهنگيان، رئيس گروه تحقيق و پژوهش آموزش و پرورش استان اصفهان و مدير سابق آموزش و پرورش ناحيه سه اصفهان،رئيس اداره دوره دوم ابتدايي اداره‌کل آموزش و پرورش استان اصفهان و دبير قرارگاه اجرايي سازي سند تحول بنيادين در استان اصفهان بوده است. با اين مدير با سابقه و کاربلد به گفت و گو نشستيم تا درباره اين تناقض ها توضيح بيشتري بدهد.

«مدارس سر گردنه ايستاده اند و پول مي گيرند.» اين ديالوگ والديني است که اين روزها به اين باور رسيده اند که مدارس دولتي نبايد پولي بابت ثبت نام بگيرند. آنها مي گويند مدارس، به نوعي زورگيري مي کنند و گاهي با گرو کشي کارنامه و گاهي به بهانه ثبت نام از والدين پول طلب مي کنند.

ببينيد گرفتن پول با هر استدلالي، تخلف است، مگر اينکه با عنوان همياري و با رضايت والدين گرفته شود. اين موضوع شايد به شکل مصداقي باشد و شما مي توانيد مدارس متخلف را اطلاع رساني کنيد تا ناظران ما ورود پيدا کرده و تخلفات را گزارش دهند و به آنها رسيدگي شود.

با اين صحبتي که کرديد بايد نام تمامي مدارس به شکل مصداقي نام برده شوند.
اين موضوع را تکذيب مي کنم، چرا که به اين شکل هم نيست و همچنان بر اين موضع هستم که دريافت وجه به صورت اجباري ممنوع است و اگر هم پولي گرفته مي شود مصداقي است.

اما بر حسب تحقيقاتي که انجام داده ايم، مدارس دولتي چراغ خاموش در حال دريافت شهريه هاي اجباري از والدين جهت ثبت نام در مدارس هستند و اين مسأله باعث شده که والدين مجبور به پرداخت شوند چرا که اگر زيربار اين موضوع نروند، فرزندانشان ثبت نام نخواهند شد. موضوعي که خانواده ها بر آن اصرار دارند و باعث نارضايتيشان شده اما آموزش و پرورش آن را انکار مي کند.

بله ما اصرار داريم که گرفتن پول از اولياي دانش‌آموزان مخصوصأ از نوع اجباري‌اش ممنوع است، هيچ‌کدام از مدارس به شکل اجباري حق ندارند پول دريافت کنند و آن دسته از مدارسي که داراي شهريه هستند براساس قوانين و دستورالعمل‌ها مي‌توانند اقدام کنند، اما مدارس دولتي به هيچ‌عنوان نبايد پولي از والدين هنگام ثبت‌نام دريافت کنند. مدارس تنها مي توانند بابت ارائه کلاس هاي فوق برنامه تحصيلي و در صورت الزامي نبودن شرکت عموم در اين برنامه ها از والدين دريافت وجه کنند.

اما دريافت پول از والدين، ريشه در کمبود منابع آموزش و پرورش در زمان هاي خاص دارد و به نظر مي رسد چندان اختياري هم نباشد. مديران مدارس به خود حق مي دهند و مي گويند اگر ما بودجه اي از والدين نگيريم، فرزندانشان نمي توانند در مدارس باکيفيت تر درس بخوانند و اگر بودجه اي نباشد مدارس از هر نظر چه تعميراتي و چه تهيه تجهيزات با کمبود روبرو خواهند شد. بنابراين آنها اين نظر را دارند که ما از والدين پول مي گيريم براي خود مدرسه بابت تعميرات يا تهيه تجهيزات براي هوشمندسازي کلاس ها صرف شود.

همانطور که گفتم گرفتن هر ميزان پول با هر بهانه‌اي تخلف است و قول برخورد قاطع با متخلفان را مي دهيم اما اگر والدين قصد کمک به مدرسه دارند اين موضوع فرق مي کند.

پس اين چرخه معيوب را که هر سال با شروع ثبت نام مدارس تندتر مي چرخد را قبول نداريد؟
خير قبول ندارم. ما سامانه پاسخگويي به شکايات را به صورت الکترونيکي ايجاد کرده ايم و اين سامانه در خدمت خانواده‌هاست که از اين طريق خانواده ها مي توانند با مراجعه به اين سامانه شکايات خود را عنوان کنند يا با مراجعه به اداره کل يا به ادارات آموزش مناطق در قسمت ارزيابي و پاسخگويي به شکايات شکايتشان را ثبت کنند.

و بعد از ثبت شکايات آيا اين موضوع به سرعت و تا قبل از اينکه زمان ثبت نام فرزندشان پايان يابد رسيدگي خواهد شد؟
بله ما سريعاً به اين تخلفات رسيدگي خواهيم کرد.

پس با توجه به تمامي صحبت هايي که کرديد به اين نتيجه مي رسيم که اگر هم تخلفي در کار باشد رسيدگي خواهد شد.
بله همينطور است و من از خانواده‌هاي محترمي که همراه با آموزش پرورش هستند و مشارکت داوطلبانه مي‌کنند و باورشان بر اين هست که اگر ما بخواهيم آموزش بسيار با کيفيتي را داشته باشيم، نيازمند مشارکت خانواده هستيم و آموزش و پرورش به تنهايي نمي‌تواند بودجه هاي عظيمي که در رابطه با اداره مدارس است را به دوش بکشد و بنابراين جامعه خيرين در کنار آموزش و پرورش بايد حضور داشته و مشارکت بکنند، قطعاً اين آموزش بسيار با کيفيت خواهد بود اما هيچ موقع الزام و اجبار نمي‌کنيم ولي خانواده ها را به مشارکت براي بهبود وضعيت کيفي مدارس تشويق مي کنيم و اگر اجباري هم باشد رسيدگي خواهيم کرد.

اين مدارس مصداقي يک روز به پايان خواهند رسيد.
به هر حال نمي توان گفت به صفر خواهد رسيد اما تا جايي که ممکن است سعي مي کنيم اين اتفاقات هر چه کمتر بيافتد و مردم و رسانه ها بايد به ما کمک کنند تا موارد ممنوعه را رسيدگي کنيم.»

انتهای پیام

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×