» اجتماعی » چرا عصای عصبانی؟ | بازتاب امروز
چرا عصای عصبانی؟ | بازتاب امروز
اجتماعی

چرا عصای عصبانی؟ | بازتاب امروز

۱۴۰۳-۱۲-۱۸ 5023

عباسعلی محمدی، دانشجوی رشته فلسفه از شیراز، در یادداشتی ارسالی به بازتاب امروز نوشت:

حدود چهار دهه قبل مردمان سرزمین آفتاب، طرحی را برای بهره مندی هموطنان نابیـنا وکم بیــنایشان جهت برون رفت از انزوای آنان در جامعه به اجرا در آوردند.

امروزه این طرح با وجود ابداع عصاهایی که قابلیت هدایت نابینایان از طریق هشدار صوتی و برای نابینایان کم شنوا به صورت هشدار ارتعاشی لمسی وهمچنین سیستم جی پی اس را دارد و آنان را راهبری می کند، در برخی از کشورها از جمله کشورخودمان ایران، به مبلمان شهری افزوده شده است.

این طرح عبارت است از موزاییک فرش برخی از پیاده روها به رنگ زرد و متمایل به نارنــــــجی، در طرح شیار دار و سکه ای جهت هدایت روشن دلان کم بینا ونابیـــنا که با بهره جستن ازحس بســـــاوایی و عصا بتوانند در مسیر یابی دغدغه کمتری در عبور از موانع را داشته باشند. گر چه روشن دلان عزیز قدردان اصل طرح می باشند اما عدم اجرای اصولی موازین این طرح موجب گلایه آنان شده است.

پرسش آنان این است اگر قرار است ما از طریق حس بساوایی این برجستگی بریل مانند را حس کنیم یا به کمک عصای معمولی یا به کمک عصای ریل دار مسیریابی کنیم، کدامیک از ریل ها با چرخ عصای ما قابل تطابق است؟ چند گانگی شیارها و ریل موزاییک ها برای ما ابهام آور و موجب سردرگمی است. در موزاییک ها ریل های متعدد از ۶-۷-۸-۹-۱۰ و حتی ۲۰ شیارطرح شده است. معیار چیست؟ کدامیک استاندارد است؟ کدام دستگاه پاسخگوست؟

در مواردی از موزاییک فرش ها، ریل ها آنچنان نامناسبند که افراد بینا هم به هنگام گذر از روی آنها دچار لنگِ پلنگ می شوند چه رسد به افرد نابینا که به طور حتم دچار عدم تعادل وچه بسا دچار آسیب هم گردند.

در برخی از معابر مشاهده می شود در یک امتداد از چند گونه موزاییک با شیارهای متعدد و حتی بدون رنگ هم استفاده شده است.

دیگر مساله عدم آگاهی بخشی به شهروندان از اجرای این طرح است. چون مشاهده می شود برخی از مغازه داران و کسبه و دست فروش ها، بی اعتنا و بی اطلاع از مقرراتِ این طرح، با چیدمان اجناس و پارک موتور سیکلت بر روی این خطوط عملا کارایی آن را زیر سوال برده اند. از همه مهمتر اینکه مجری طرح شهر داری های هر شهر هستد ولـی همان شهرداری هـا خـود در ایـن مسیرهـا مـوانعی را ایجاد کرده اند، از قبیل گلدان یـا بـلوک سیمانـی جهت راه‌بند.

امید است با آگاهی بخشی و رسانه ای شدن طرح وهماهنگی دستگاه های ذیربط و پرهیز از خود سلیقگی در تهیه نوع و فرش موزاییک، اساس طرح با استاندارد یگانه به اجرا گذاشته شود و از هدررفت واتلاف سرمایه شهروندان پرهیز گردد تا سلامت عبور شهروندان وروشن دلان تامین و دعای خیر آنان مزید رحمت بر مجریان طرح گردد.

انتهای پیام

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×