» اجتماعی » «میانگین نمرات امتحان نهایی کرمان کمتر از ۱۰ است» | بازتاب امروز
«میانگین نمرات امتحان نهایی کرمان کمتر از ۱۰ است»
اجتماعی

«میانگین نمرات امتحان نهایی کرمان کمتر از ۱۰ است» | بازتاب امروز

۱۴۰۴-۰۲-۱۱ 2014

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با بیان اینکه در زمینۀ فضای آموزشی جزو رتبه‌های پایین کشور هستیم، گفت: «به ۳۰۰ هزار مترمربع فضای آموزشی در استان نیاز داریم تا به میانگین کشور برسیم».

به گزارش سایت فردای کرمان، «محمدرضا فرحبخش با بیان این‌که آموزش و پرورش در شهر کرمان از میدان آزادی تا فرودگاه زمین برای ساخت مدرسه ندارد، افزود: «استاندارد فضای آموزشی به ازای هر دانش‌آموز در دنیا ۸.۳ مترمربع و در کشور ۵.۶ است در حالی که این رقم در کرمان ۵ مترمربع است».

او یادآور شد: «این در حالی است که ۱۴۰ هزار دانش‌آموز استان در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کنند که از این عدد کم می‌شود».

فرحبخش با بیان این‌که نرمال تراکم کلاسی ۲۵ نفر است، گفت: «در حال حاضر میانگین تراکم کلاس‌ها در استان بین ۳۵ تا ۳۸ دانش‌آموز است و اگر همین میانگین در شهر کرمان بخواهد به ۳۰ نفر برسد به حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم».

به گزارش خبرنگار فردای‌کرمان، وی در نشست خبری به مناسبت هفته معلم، خواهان کمک جریان رسانه‌ای استان به آموزش و پرورش برای مطالبه از بنگاه‌های اقتصادی شد و بیان کرد: «با وجود اینکه با چند بنگاه اقتصادی بزرگ استان صحبت کردم هنوز برای من مشخص نیست که این مراکز بزرگ اقتصادی چه عددی را در حوزۀ مسئولیت‌های اجتماعی هزینه می‌کنند زیرا هر کس یک عددی را بیان می‌کند».

مدیرکل آموزش و پرورش کرمان یادآور شد: «در یکی از نشست‌ها اعلام کردم که آموزش و پرورش ذاتاً طلبکار است زیر عامۀ مردم از آن استفاده می‌کنند، قصد گدایی هم نداریم که کسی به ما کمک کند بلکه در موقعیت طلبکار از آن‌ها می‌خواهیم که سالانه ۱۰ درصد از مسئولیت اجتماعی خود را به آموزش و پرورش استان اختصاص دهند، در این صورت ما قول می‌دهیم که بخش زیادی از مشکلات آموزش و پرورش حل شود».

او با بیان این‌که ساخت مدرسه در محلات مختلف سبب کاهش هزینه‌های سبد آموزش خانوارها می‌شود، گفت: «ما می‌خواهیم که اولویت اختصاص مسئولیت‌های اجتماعی، آموزش و پرورش باشد».

فرحبخش با اشاره به اصطلاح بازمانده از تعلیم توضیح داد: «دانش‌آموز سر کلاس حضور دارد اما چیزی یاد نمی‌گیرد و دلیل آن تراکم بالاست؛ زیرا معلم وقت نمی‌کند که به دانش‌آموز درس بیاموزد».

او بیان کرد: «اگر شرکت‌ها، معادن و بنگاه‌ها پول مسئولیت‌های اجتماعی را در حوزۀ آموزش و پرورش هزینه کنند بخشی از دغدغه‌های افراد جامعه کاهش پیدا می‌کند».

میانگین نمرات امتحان نهایی

مدیرکل آموزش و پرورش کرمان در بخش دیگری از سخنان خود دربارۀ میانگین نمرات امتحانات نهایی در استان گفت: «میانگین نمره‌های امتحان نهایی در رشته‌های نظری استان کرمان کمتر از ۱۰ است».

او با بیان این‌که نابرابرترین استان از لحاظ آموزشی در کشور هستیم، افزود: «میانگین نمرات در بخشی از استان ۵ و در بخشی از مناطق ۱۳ است».

فرحبخش توضیح داد: «بخش زیادی از این موضوع به دلیل این است که دانش‌آموزان در دورۀ متوسطه دوم به دلیل فراهم نبودن زیرساخت‌های رشته‌های کاردانش و فنی‌حرفه‌ای، مجبور می‌شوند وارد رشته‌های نظری بشوند و چون توان امتحان در آن رشته‌ها را ندارد میانگین این نمرات پایین می‌آید».

او با بیان این‌که بسیاری از شهرستان‌های استان این زیرساخت را ندارند، اضافه کرد: «در شهرستانی که توسعۀ زیرساخت‌های رشتۀ فنی‌حرفه‌ای ۶۴ درصد بوده، میانگین نمرات امتحان نهایی خوب است و شهرستانی که تقریباً جزو رده‌های پایین در امتحانات نهایی است، زیرساخت فنی‌حرفه‌ای آن ۳۲ درصد است».

فرحبخش با بیان این‌که ضریب همبستگی شدیدی بین توسعۀ مهارت‌آموزی، رشته‌های فنی‌حرفه‌ای و میانگین نمرات امتحان نهایی وجود دارد، اظهار کرد: «بنگاه‌های اقتصادی ورزشگاه بسازند اما در کنار آن یک هنرستان بزرگ مقیاس در حوزۀ مس که نیازهای خودشان را برآورده کند نیز بسازند تا حدود ۴ هزار دانش‌آموز فنی‌حرفه‌ای بتوانند در آن تحصیل کنند».

او افزود: «وقتی که از بنگاه‌ها سوال می‌شود سال گذشته به آموزش و پرورش چه میزان کمک کرده‌اند رقم‌های بسیار پایینی را مطرح می‌کنند که تعجب برانگیز است».

*عکس: روابط عمومی آموزش و پرورش استان کرمان

انتهای پیام

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×