» سلامت و پزشکی » تأثیر کافئین خون بر کاهش چربی بدن و بروز دیابت نوع ۲
سلامت و پزشکی

تأثیر کافئین خون بر کاهش چربی بدن و بروز دیابت نوع ۲

۱۴۰۴-۰۲-۲۰ 104

تحقیقی جدید نشان می‌دهد که میزان کافئین در خون افراد می‌تواند به طور مستقیم بر میزان چربی بدن و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت نوع ۲ و اختلالات قلبی-عروقی تأثیر بگذارد.

به گزارش بازتاب امروز، این پژوهش که با همکاری پژوهشگران مؤسسه کارولینسکا در سوئد، دانشگاه بریستول و امپریال کالج لندن انجام و در سال ۲۰۲۳ منتشر شده است، از داده‌های ژنتیکی نزدیک به ۱۰ هزار نفر برای بررسی ارتباط بین سطح کافئین، شاخص توده بدنی (BMI) و دیابت نوع ۲ بهره گرفته است.

کافئین خون می‌تواند بر چربی بدن و خطر دیابت نوع ۲ تأثیر بگذارد

یافته‌های کلیدی درباره تأثیر کافئین بر چربی بدن

بر اساس این تحقیق، افرادی که به‌ طور ژنتیکی سطح بالاتری از کافئین در خون خود دارند، شاخص توده بدنی (BMI) و چربی بدن آنها کمتر است.

همچنین سطح بالاتر کافئین خون با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط است. حدود ۵۰ درصد تأثیر مثبت کافئین بر کاهش ریسک دیابت نوع ۲، از طریق کاهش شاخص BMI ایجاد می‌شود.

تجزیه آهسته‌تر کافئین

پژوهشگران با بررسی ژن‌های CYP1A2 و AHR که در تجزیه کافئین نقش دارند، دریافتند افرادی که این ژن‌ها را دارند، کافئین را آهسته‌تر تجزیه می‌کنند و آن را برای مدت بیشتری در خون نگه می‌دارند. در عین حال، این افراد اغلب کافئین کمتری مصرف می‌کنند.

در این تحقیق از روش «تصادفی‌سازی مندلی» (Mendelian Randomization) استفاده شده است تا رابطه علت و معلولی بین ژن‌ها، بیماری دیابت، چربی بدن و سبک زندگی بهتر شناسایی شود.

عدم تأثیر کافئین بر بیماری‌های قلبی

با وجود ارتباط قوی بین کافئین، چربی بدن و دیابت نوع ۲، هیچ ارتباط معناداری بین سطح کافئین و بیماری‌های قلبی-عروقی مانند: فیبریلاسیون دهلیزی، نارسایی قلب و سکته مغزی مشاهده نشد.

با وجود این، مطالعات قبلی نشان داده‌اند که مصرف متوسط کافئین ممکن است به سلامت قلب کمک کند و این پژوهش جدید نیز جزئیات بیشتری در مورد تأثیرات متابولیکی آن ارائه می‌دهد.

تأثیر کافئین خون بر کاهش چربی بدن

نقش کافئین در افزایش متابولیسم بدن

محققان معتقد هستند که تأثیر کافئین بر چربی بدن به احتمال زیاد ناشی از افزایش ترموژنز (تولید گرما) و اکسیداسیون چربی (تبدیل چربی به انرژی) است. این دو فرایند نقش مهمی در متابولیسم بدن دارند و به کاهش وزن کمک می‌کنند.

نیاز به تحقیقات بیشتر درباره تأثیر کافئین بر چربی بدن

با وجود این یافته‌های مهم، محققان تأکید می‌کنند که این پژوهش هنوز نمی‌تواند علت و معلول را به‌ طور قطعی اثبات کند. به گفته پژوهشگران، نیاز به انجام آزمایش‌های بیشتر برای بررسی نقش نوشیدنی‌های بدون کالری و حاوی کافئین در کاهش چاقی و دیابت وجود دارد.

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×