» اقتصادی » آقای وزیر کشاورزی جهاد! 500000 تومن لوبیا منطقی است؟
آقای وزیر کشاورزی جهاد! 500000 تومن لوبیا منطقی است؟
اقتصادی

آقای وزیر کشاورزی جهاد! 500000 تومن لوبیا منطقی است؟

۱۴۰۴-۰۲-۱۳ 2019

لوبیا ، یکی از عناصر اصلی در سبد غذای ایران ، سال جدید را آغاز کرد. به همان اندازه که هر کیلو نخود در بعضی از فروشگاه ها به 6000 تومن رسید و رکورد را تعیین کرد. با این حال ، وزارت کشاورزی جهاد را برای افزایش قیمت لوبیا به عنوان “معقول” توصیف کرد و به تغییر نرخ ارز نسبت داد.

اما شرکت کنندگان در بازار نظر دیگری دارند. حسین فرهادی ، سخنگوی اتحادیه مواد غذایی بانکی ، به شهادت رسید ، کاهش نرخ ارز 5 ٪ به 5 ٪ در عمده فروشان گفت که قیمت لوبیا از 6000 به حدود 6000 تومن افزایش یافته و باید به 5000 دلار کاهش یابد.

وی تأکید کرد که قیمت فعلی بازار اشتباه است و سوءاستفاده از برخی واردکنندگان ، که باعث وارد کردن و توزیع می شوند نوسانات محدودی در عرضه و قیمت ها ایجاد می کنند. فرهادی فقط از طریق شبکه اتحادیه خواستار توزیع کالاهای وارداتی در ارز دولتی شد تا از گران قیمت جلوگیری کند.

حسین فرهادی ، عضو هیئت مدیره و سخنگوی فدراسیون غذایی مواد غذایی ، گفت که با نرخ پایین نرخ ارز ، قیمت لوبیا در مواد غذایی 5 ٪ به 5 ٪ کاهش می یابد و انتظار می رود که این روند به زودی در بازار خرده فروشی مشخص شود.

وی گفت: “در حال حاضر ، قیمت نخود در لوبیا به 2 تا 4000 تومن رسیده است ، در حالی که قبلاً با نرخ 4000 تومانس فروخته می شد.”

فرهادی خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت فعلی ، روند نزولی لوبیا ادامه خواهد یافت ، اما برخی از خرده فروشان ممکن است به ارائه محصولات خریداری شده با قیمت بالاتر ادامه دهند. به همین دلیل ، ممکن است قیمت ها به سرعت در سطح بازار تعدیل نشوند.

سخنگوی فدراسیون بانکی مواد غذایی در مورد زمان دقیق قیمت ها گفت: با توجه به تخصیص ارز به واردات ، قیمت واقعی نخود ها باید برای مصرف کننده حدود 4000 دلار باشد. قیمت های فعلی اشتباه است و حضور ذینفعان بین واردکنندگان و تولید کنندگان یکی از دلایل ادامه نرخ بالا در بازار است.

فرهادی از عملکرد برخی از واردکنندگان انتقاد کرد و گفت: “متأسفانه ، واردکنندگان نه تنها واردات می شوند بلکه مسئولیت توزیع کالا را نیز بر عهده دارند.” این امر منجر به عرضه لوبیا در کاهش و نوسان بازار شده است.

وی تأکید کرد: ایجاد تعادل بازار به سیاست های دولت در بخش توزیع و تخصیص بستگی دارد. در حال حاضر ، یکی از مشکلات اصلی ما سیاست ضعیف در زمینه واردات است. از آنجا که واردات به موقع یا برای یک گروه خاص در دسترس نیست.

فرهادی خاطرنشان کرد: در مذاکرات با وزارت کشاورزی ، وی خواستار توزیع کالاها برای عدم واریز واردکنندگان که ارز دولتی دریافت نکردند ، اما این کالاها را باید از طریق شبکه رسمی از سندیکای مصرف کننده بدست آورد تا از سوء استفاده جلوگیری شود.

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×