» اجتماعی » افطاری با طعم گرانی: قیمت‌ها ترمز بریدند | بازتاب امروز
افطاری با طعم گرانی: قیمت‌ها ترمز بریدند
اجتماعی

افطاری با طعم گرانی: قیمت‌ها ترمز بریدند | بازتاب امروز

۱۴۰۳-۱۲-۲۱ 4026

سایت آذرقلم (تبریز) نوشت: «در حالی که انتظار می رفت به رسم یک سنت دیرینه مذهبی و ملی و همزمان با ماه روزه و عبادت، نه تنها افزایش قیمتی را در اجناس و کالاهای مورد مصرفی مردم نداشته باشیم اما به نظر می رسد هشدارهای مسئولان دولتی و وعده های آنها در بازار مایحتاج مردم خریداری ندارد! برای اینکه قیمت ها ترمز بریده اند.

نه تنها شاهد تعدیل و کاهش قیمت ها نیستیم که شاهد گرانی در بازار کالاها و سبد غذایی مردم هستیم به عبارت دیگر: قیمت ها این روزها به بهانه ماه رمضان بد جوری افسار گسیخته اند!

گزارش خبرنگاران آذرقلم از سطح شهر و بررسی قیمت کالاها و ارزاق عمومی مردم حکایت از آن دارد که قیمت ها به شدت افزایش یافته و هر روز نیز به بهانه های مختلف بر این قیمت ها افزوده می شود. به نظر می رسد کنترل اساسی و ضابطه مندی نیز دیده نمی شود. تفاوت قیمت ها در نقاط مختلف شهر هم نشان می دهد که نظارت بر قیمت ها این روزها چندان جدی گرفته نمی شود.

قیمت ارزاق عمومی و سبد کالای مردمی شاهد افزایش قیمت بوده است. از قیمت گوشت گرفته تا کره و پنیر و لبنیات همه و همه با آهنگ رشدی تند و تیز در حال افزایش هستند و هر مغازه به فراخور سلیقه خود قیمت های متفاوتی را به مشتریان عرضه می کند. قیمت سبزیجات از کاهو و کلم گرفته تا تره و جعفری ریحان و مرزه و شوید و … هم با توجه به بالا رفتن تقاضای مصرف در چنین ایامی افزایش یافته است، حبوبات، قند، چای، شکر هم با افزایش نرخ 20 درصدی نسبت به روزهای قبل از رمضان مواجه گردیده اند.

گزارش میدانی از بازار برنج، گوشت، مرغ، روغن، قند و شکر، چای، میوه و دیگر محصولات پرتقاضای این ماه حاکی از آن است که قیمت برخی از این اقلام به سبب افزایش تقاضا و سودجویی دلالان با روند صعودی قیمت روبه‌رو شده است.

قیمت میوه ها هم سر به آسمان سائیده است. سیب و پرتقال کمتر از 50 هزار تومان یافت نمی شود، موز به زودی، مثل نرخ سکه و دلار، کانال عوض کرده و چه بسا وارد کانال 200 هزارتومان شود. سیب زمینی هم به عنوان یکی دیگر از اقلام ضروری ماه رمضان و مهمانی های ماه مبارک، به رغم شعارهای مسئولان وزارت کشاورزی، شاهد رشد قیمت 100 درصدی نسبت به دو ماه قبل بوده است.

برخی از این افزایش قیمت ها، دولتی و سیستماتیک بوده و از طرف خود دستگاه ها و نهادها و ادارات دولتی اعمال می شود اما همین اعلام قانونی افزایش جزئی در قیمت های قبلی، سبب چند برابر شدن قیمت ها در همان بخش می شود. به عنوان نمونه ….

این افزایش قیمت به اقلام دارویی و بهداشتی هم سرایت کرده است. به گونه ای که بر اساس اعلام خود وزارت بهداشت، دارو 20 درصد گران می شود طبیعی است این افزایش قیمت به سایر اقلام ضروری مردم هم منتقل می‌شود.

بخش مسکن نیز به رغم رکود چندین ساله، این روزها شاهد افزایش قیمت است. چه در بخش معاملات ملکی و چه در بخش اجاره، قیمت ها سیر صعودی گرفته اند. با نگاهی به قیمت های عرضه شده در بنگاه های معاملات ملکی به این نتیجه می رسید که قیمت مسکن حداقل 10 درصد رشد داشته است.

هر چند قبل از ماه رمضان، مسئولان کشوری و استانی در جلسات مختلف اعلام کرده بودند که افزایش نرخ دلار، نباید در بازار کالاهای اساسی مردم تاثیر داشته باشد اما اکنون و در آغازین روزهای این ماه، مردم بهتر می توانند قضاوت کنند که حرف آقایان مسئول چقدر در بازار خریدار داشته است!

شواهد موجود در سطح شهر نشان می دهد که این مسئولان یا تحلیل و ارزیابی درستی از بازار مصرف کالاهای اساسی مردم ندارند و یا اینکه حرف آنها در این آشفته بازار خریداری ندارد!

به هر حال، رمضان این ماه پر خیر و برکت در جریان است و سفره احسان و کرم در خانه های مردم پهن شده اما دیگر از آن افطاری های پرشور و حرارت، معنوی و خانوادگی و فامیلی دیگر خبری نیست. اما آنچه که پهن شده بساط گران فروشی، سوء استفاده ی فرصت طلبان و نیز خلف وعده، عهد شکنی و بی خیالی مسئولان سیاسی و اقتصادی ما برای برقراری ثبات و آرامش در بازار رمضان است. و خدا می داند که در روزهای پایانی سال و در تقارن ایام رمضان و نوروز، بازار ارزاق عمومی افراد کم برخوردار و حقوق بگیر، چه آهنگ تلخی را برای آنها کوک خواهد کرد.»

انتهای پیام

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×