» اجتماعی » «ایران نیازمند انقلاب تکنولوژیک است» | بازتاب امروز
«ایران نیازمند انقلاب تکنولوژیک است»
اجتماعی

«ایران نیازمند انقلاب تکنولوژیک است» | بازتاب امروز

۱۴۰۴-۰۱-۲۷ 3020

محمدحسین غیاثی، در یادداشتی تلگرامی نوشت: «ناصرالدین شاه پس از سفر به فرنگ، برای اولین بار با دولت مدرن آشنا شد. اما عملا نتوانست دولت در ایران را مدرن کند. این کار را رضاشاه انجام داد.

رضاشاه بنیانگذار دولت مدرن در ایران است. عدلیه و مالیه و نظمیه و غیره را تشکیل داد و با نخبگان پیرامونش شروع به نوسازی ایران کرد.

پس از رضاشاه تاکنون انقلاب ساختاری در دولت ایران اتفاق نیفتاده است ما هم اکنون تقریبا با همان مدل دوره‌ی رضاشاه کار می‌کنیم. فقط کمی بزرگتر و پیشرفته‌تر.

در آینده‌ی ایران نام سیاستمداری بر سر زبانها خواهد آمد و در تاریخ ماندگار خواهد شد که بتواند در دولت ایران انقلاب ساختاری به‌وجود بیاورد.

بیل گیتس می‌گوید ظرف سالهای آینده هوش مصنوعی آنقدر مشاغل را به دست می‌گیرد که انسانها فقط دو روز در هفته نیاز دارند تا کار کنند.

این یک شاخص خوب است. به میزانی که انسانها در چارچوب تکنولوژی برای یک واحد مشخص از کار، کمتر وقت صرف کنند و در عین حال بهره‌وری و درآمدشان بالاتر برود یعنی دولت در ایران متحول شده است.

البته این به آن معنی نیست که با فراگیرشدن انقلاب تکنولوژیک ایرانیان در کل کمتر کار خواهند کرد، همانطور که در کره‌ی جنوبی و چین مردم بیشتر از بقیه‌ی کشورها کار می‌کنند. ما برای جبران عقب‌ماندگی‌هامان نیاز به کار بیشتر داریم.

هوشمندسازی، سیستم‌ها را دقیق‌تر، سریع‌تر و با کیفیت بالاتری به پیش می‌برد.

عرب‌های جنوب خلیج فارس در این زمینه به طور نسبی پیشرفت کرده‌اند. اگر این فاصله‌ی دیجیتالی ما با عربها ادامه پیدا کند، موازنه‌ی قوای خاورمیانه عمیقا تغییر خواهد کرد. به عنوان مثال همانطور که کشور کوچک قطر از میدان مشترک پارس جنوبی بیشتر از ما درامد کسب می‌کند ما در ابعاد مختلف، عقب‌تر و عقب‌تر خواهیم افتاد.

ما نمی‌توانیم به شیوه‌‌ی سنتی کشاورزی کنیم. اما می‌توانیم با تکنولوژی مدرن، تولیدات کشاورزی بالاتری داشته باشیم و آب و خاک‌مان را هم نابود نکنیم.

ما نمی‌توانیم صنعت را به همان مدلی که محمدرضا پهلوی بنیان گذاشت ادامه بدهیم. این مختص آن زمان بود. اما می‌توانیم در صنایع‌مان با انقلاب تکنولوژیک، تحول بوجود آوریم.

عرب‌ها مدیریت متمرکز دارند. ما در اینجا ساختار قدرت را جوری طراحی کرده‌ایم که انرژی نیروها در هضم و تقابل یکدیگر هدر می‌رود. شده‌ایم شبیه کلاغی که می‌خواست راه رفتن کبک را بیاموزد، راه رفتن خودش را هم فراموش کرد. می‌خواستیم دموکراسی غربی بشویم از برکت دیکتاتوری خاورمیانه هم محروم شدیم.
الان کشوری داریم با کلی مسئول بی‌اختیار و‌ کلی اختیار دار بی‌مسئولیت.

انقلاب تکنولوژیک سنگاپور، مالزی، کره جنوبی، استونی، چین و هند را متحول کرده است. یکی از کشورهایی که آنهم دست به این انقلاب زده، اسرائیل است. در ترورهای گسترده‌ی این نظام شرور و جنایتکار این تحول تکنولوژیک و دردناک را مشاهده کردیم.

اما در ایران، از این تکنولوژی اخیرا برای کنترل حجاب زنان و دختران‌مان استفاده شده است.»

«تو خود حجاب خودی حافظ از میان برخیز»

انتهای پیام

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×