» سلامت و پزشکی » بارداری موفق پس از ۱۸ سال با شناسایی اسپرم پنهان به کمک هوش مصنوعی
بارداری موفق پس از ۱۸ سال با شناسایی اسپرم پنهان به کمک هوش مصنوعی
سلامت و پزشکی

بارداری موفق پس از ۱۸ سال با شناسایی اسپرم پنهان به کمک هوش مصنوعی

۱۴۰۴-۰۴-۱۷ 3020

زن و شوهری که پس از ۱۸ سال تلاش بی‌نتیجه برای درمان ناباروری امید خود را از دست داده بودند، اکنون به لطف شناسایی اسپرم پنهان با هوش مصنوعی، فرزنددار می‌شوند.

به گزارش بازتاب امروز، دانشمندان دانشگاه کلمبیا با استفاده از هوش مصنوعی و فناوری تصویربرداری پیشرفته، سیستمی به نام STAR طراحی کرده‌اند که قادر است اسپرم‌های بسیار نادر را در مردان مبتلا به آزواسپرمی (بی‌نطفگی) پیدا کند. اولین بارداری موفق با این روش اکنون پنج‌ماهه است و امید تازه‌ای برای درمان ناباروری مردان به وجود آمده است.

سیستم STAR که توسط دکتر زو ویلیامز و گروه او توسعه یافته است، بیش از ۸ میلیون تصویر را در کمتر از یک ساعت ثبت می‌کند و الگوریتم‌های یادگیری ماشینی، اسپرم‌های زنده را بدون آسیب شناسایی می‌کنند.

دکتر ویلیامز در گفت‌وگو با CTV News گفت: «نمونه‌ای را که تکنسین‌های مجرب دو روز کامل بررسی کرده و هیچ اسپرمی نیافته بودند، به سیستم STAR دادیم. این سیستم در یک ساعت ۴۴ اسپرم شناسایی کرد.»

شناسایی اسپرم پنهان با کمک هوش مصنوعی و بارداری موفق پس از ۱۸ سال

بازیابی غیرتهاجمی اسپرم پنهان

پس از شناسایی اسپرم، جنین‌شناسان از روش‌های ملایم و غیرمخرب بدون نیاز به سانتریفیوژ یا جراحی دردناک برای استخراج آن استفاده می‌کنند. این اسپرم‌ها می‌توانند بلافاصله برای لقاح مصنوعی (IVF) یا فریز شدن جهت استفاده آتی استفاده شوند.

اولین بارداری موفق با کمک STAR

زوجی که از این روش استفاده کرده‌اند، پس از درمان‌های ناموفق متعدد در کشورهای مختلف، به کمک STAR موفق به بارداری شدند. این سیستم در ماه مارس، تنها سه اسپرم زنده در نمونه مرد یافت. تخمک‌ها ظرف دو ساعت بارور و به رحم منتقل شدند. اکنون این خانم با نام مستعار رزی، پنج ماهه باردار است.

او در این باره گفت: «دو روز طول کشید تا باور کنم واقعاً باردار هستم. هنوز هم صبح‌ها بیدار می‌شوم و فکر می‌کنم شاید خواب می‌بینم.»

تردید متخصصان و مسیر آینده برای شناسایی اسپرم پنهان

اگرچه نتایج این روش امیدبخش است، اما برخی از متخصصان نسبت به گسترش سریع آن هشدار داده‌اند. دکتر رابرت برانیگان از انجمن پزشکی باروری آمریکا تأکید کرد که داده‌های بیشتری برای پذیرش عمومی این روش لازم است.

دکتر جیانپیرو پالرمو، پیشگام روش تزریق اسپرم به تخمک (ICSI) نیز محدودیت‌هایی برای این فناوری قائل است و اعتقاد دارد برخی مردان هیچ اسپرم قابل بازیابی‌ ندارند.

با وجود این، دکتر ویلیامز هنوز خوش‌بین است و تأکید کرد: «با این روش، بسیاری از مردانی که پیش‌تر هیچ امیدی به بچه‌دار شدن نداشتند، اکنون یک شانس واقعی دارند.»

شناسایی اسپرم پنهان با کمک هوش مصنوعی

هزینه و دسترسی به فناوری STAR

در حال حاضر سیستم STAR تنها در مرکز باروری دانشگاه کلمبیا در دسترس است و هزینه بازیابی اسپرم با این روش کمتر از ۳ هزار دلار تخمین زده می‌شود.

فناوری STAR با بهره‌گیری از هوش مصنوعی و الگوریتم‌هایی برگرفته از علم نجوم، دریچه‌ای نو به دنیای درمان ناباروری مردان باز کرده است. اگرچه مسیر پذیرش عمومی آن نیازمند پژوهش‌های بیشتر است، اما همین موفقیت اولیه می‌تواند نقطه عطفی در تاریخ باروری باشد.

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×