» سلامت و پزشکی » بزرگ‌ترین پروژه تصویربرداری بدن انسان در جهان تکمیل شد
بزرگ‌ترین پروژه تصویربرداری بدن انسان در جهان تکمیل شد
سلامت و پزشکی

بزرگ‌ترین پروژه تصویربرداری بدن انسان در جهان تکمیل شد

۱۴۰۴-۰۴-۲۵ 5023

بانک زیستی بریتانیا (UK Biobank) با همکاری ۱۰۰ هزار داوطلب و در طول ۱۵ سال، موفق به ثبت کامل‌ترین و دقیق‌ترین مجموعه تصویربرداری بدن انسان شده است.

به گزارش بازتاب امروز، این مؤسسه خیریه به‌ عنوان جامع‌ترین منبع داده‌های زیست‌پزشکی در جهان شناخته می‌شود.

در این پروژه، داوطلبان تحت اسکن‌های مغز، قلب، شکم، استخوان‌ها، مفاصل و رگ‌های خونی قرار گرفتند و اطلاعات بسیار دقیقی از ساختار و عملکرد اندام‌های آنها به‌دست آمد.

مقیاسی که علم را متحول می‌کند

پروفسور سر روری کالینز، مدیر بانک زیستی بریتانیا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «مقیاس بی‌سابقه این پروژه که بیش از ۱۰ برابر بزرگ‌تر از همه پروژه‌های مشابه قبلی است، به دانشمندان امکان می‌دهد الگوهایی از بیماری‌ها را ببینند که در گذشته اصلاً قابل مشاهده نبود.»

تاکنون، بیش از ۱۳۰۰ مقاله علمی داوری‌شده بر اساس داده‌های تصویربرداری UK Biobank منتشر شده است، که برخی از آنها به صورت مستقیم به تحول در تشخیص‌های پزشکی اشاره دارند، که از جمله آنها می‌توان به تحلیل اسکن قلب در کمتر از یک ثانیه اشاره کرد!

هر داوطلب در ابتدا اطلاعاتی از سبک زندگی خود و نمونه خون ارائه داد. سپس در مرحله تصویربرداری، طی ملاقات‌های پنج‌ساعته، بیش از ۱۲ هزار تصویر MRI از مغز، قلب و شکم آنها ثبت شد. همچنین اسکن‌هایی برای سنجش تراکم استخوان و چربی بدن و سونوگرافی از شریان‌های کاروتید انجام گرفت.

کامل‌ترین پروژه جهانی برای تصویربرداری بدن انسان تکمیل شد

اندازه‌گیری دقیق اندام‌ها با تصویربرداری بدن انسان

پروفسور لوئیس توماس، استاد تصویربرداری متابولیک دانشگاه وستمینستر گفت: «اکنون پژوهشگران می‌توانند اندازه، شکل و ترکیب هر عضو و بافت بدن را در چند ثانیه اندازه‌گیری کنند. این کار قبلاً ساعت‌ها زمان می‌برد.»

این داده‌ها کمک می‌کند تا بیماری‌ها از زاویه‌ای کاملاً جدید بررسی و در مراحل بسیار ابتدایی شناسایی شوند.

داده‌های UK Biobank تاکنون باعث طراحی یک مدل هوش مصنوعی از قلب سالم شده است، که برای شناسایی زودهنگام بیماری‌های قلبی استفاده می‌شود. همچنین این داده‌ها نشان داده‌اند که برخی اندام‌ها ممکن است از لحاظ بیولوژیکی «مسن‌تر» از سن واقعی افراد باشند.

در مطالعه‌ای دیگر، با ترکیب داده‌های تصویربرداری مغز ۲۰ هزار نفر، الگوی خواب و اطلاعات ژنتیکی، ابزاری برای پیش‌بینی احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر و پارکینسون توسعه یافته است.

جامع‌ترین پروژه جهانی برای تصویربرداری بدن انسان به سرانجام رسید

تصویری بی‌سابقه از تأثیر سبک زندگی بر سلامت

اکنون، با در اختیار داشتن تصاویر دقیق از ۱۰۰ هزار بدن، دانشمندان می‌توانند ببینند چگونه سبک زندگی ما از تغذیه گرفته تا تحرک و عادات روزمره، بر سلامت بدن و ذهن ما اثر می‌گذارد.

پروژه تصویربرداری بانک زیستی بریتانیا با بهره‌گیری از مشارکت عمومی، فناوری پیشرفته و الگوریتم‌های هوش مصنوعی، انقلابی در مسیر آینده‌ پزشکی رقم زده است. این داده‌ها می‌توانند سال‌ها قبل از بروز علائم بیماری، هشدارهای حیاتی ارائه دهند و باعث درمان‌ها و پیشگیری‌های مؤثر شوند.

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×