» سلامت و پزشکی » بیشتر بیماران سرطانی واکسن یادآور کرونا را نمی ‌زنند
تحقیقات نشان می‌ دهد بیشتر بیماران سرطانی واکسن یادآور کرونا را نمی ‌زنند
سلامت و پزشکی

بیشتر بیماران سرطانی واکسن یادآور کرونا را نمی ‌زنند

۱۴۰۴-۰۴-۳۰ 2014

مطالعه‌ای روی ۱۶۰ هزار بیمار سرطانی نشان داد که بیشتر آن‌ها واکسن یادآور کرونا را تزریق نکرده‌اند، با وجود اینکه این واکسن‌ها خطر بستری شدن و مرگ را به‌طور قابل‌توجهی کاهش می‌دهند.

به گزارش تکناک، با وجود اینکه بیماران سرطانی در معرض خطر بالای ابتلا به نوع شدید کرونا قرار دارند، نزدیک به یک‌سوم آن‌ها دوز یادآور واکسن کووید-۱۹ را تزریق نکرده‌اند و ۶۲ درصد نیز هرگز واکسن نزده‌اند. مطالعه‌ای گسترده روی بیش از ۱۶۰ هزار بیمار سرطانی نشان می‌دهد که تزریق دوز یادآور می‌تواند خطر بستری شدن بر اثر کرونا را تا ۲۹ درصد کاهش دهد.

چرا کرونا برای بیماران سرطانی مرگبارتر است؟

درمان‌های رایج سرطان مانند شیمی‌درمانی، ایمنی‌درمانی و مصرف استروئیدها باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شوند. افراد مبتلا به سرطان برخلاف بزرگسالان سالم، ممکن است حتی با نوع خفیف ویروس دچار بستری یا نیاز به مراقبت‌های ویژه شوند.

تحقیقات نشان می‌دهد بیماران سرطانی واکسینه نشده در معرض خطر بیشتری برای بستری شدن بر اثر کرونا هستند. آمارها حاکی از آن است که به ازای هر ۱۰۰۰ نفر، بیماران سرطانی واکسینه نشده حدود ۴۲ بار در سال و واکسینه شده‌ها ۳۱ بار بستری می‌شوند.

بسیاری از مبتلایان به سرطان دوز تقویتی واکسن کرونا را تزریق نکرده ‌اند

 این در حالی است که این عدد برای افراد سالم واکسینه نشده تنها ۴ بار و برای واکسینه شده‌ها ۲ بار است.

واکسن مؤثر است، حتی اگر اثرش کمتر از افراد سالم باشد

تحقیقات نشان می‌دهند هرچند واکسن کرونا برای افراد سالم ۵۱ درصد و برای بیماران سرطانی ۲۹ درصد مؤثر است، اما واکسیناسیون بیماران سرطانی اهمیت بیشتری دارد.

مطالعه به رهبری دکتر یاسک اسکربینسکی از مرکز Kaiser Permanente داده‌های چهار سیستم بهداشتی ایالات متحده را بین ژانویه ۲۰۲۲ تا آگوست ۲۰۲۳ بررسی کرد. این مطالعه شامل بیماران مبتلا به انواع مختلف سرطان از جمله سرطان ریه، سینه، پروستات، کولورکتال و انواع سرطان‌های خونی مانند لوسمی و لنفوم بود که در یک سال گذشته تحت شیمی‌درمانی یا ایمنی‌درمانی قرار گرفته بودند.

در بازه زمانی که واکسن دوگانه کووید-۱۹ در دسترس بود (از سپتامبر ۲۰۲۲ تا آگوستت ۲۰۲۳)، فقط ۳۸ درصد بیماران سرطانی آن را تزریق کردند. با این حال، همین واکسن توانست به شکل قابل توجهی مؤثر باشد و احتمال بستری شدن این بیماران را تا ۳۰ درصد کاهش دهد.

اهمیت افزایش واکسیناسیون در مراکز سرطان

یافته‌های این مطالعه که در مجله علمی JAMA Oncology منتشر شده، تأکید می‌کند که واکسن‌های یادآور می‌توانند محافظتی مؤثر و هدفمند برای بیماران سرطانی ایجاد کنند. با توجه به نرخ پایین واکسیناسیون، نیاز به برنامه‌ریزی هدفمند برای تزریق دوزهای یادآور بسیار ضروری است.

بسیاری از مبتلایان به سرطان دوز تقویتی واکسن کرونا را تزریق نکرده ‌اند

کرونا هنوز تمام نشده است

با اینکه بسیاری از مردم کرونا را یک بیماری فصلی تصور می‌کنند، اما برای بیماران سرطانی هنوز تهدیدی جدی باقی مانده است. نرخ بستری ناشی از کرونا در این افراد بیش از ۱۰ برابر افراد سالم بود. افزایش واکسیناسیون در این گروه می‌تواند از فشار بر سیستم درمانی و رنج انسانی جلوگیری کند.

این تحقیق نشان می‌دهد واکسن‌های یادآور کووید-۱۹ می‌توانند به‌طور مؤثری جان بیماران سرطانی را نجات دهند. اما نرخ پایین واکسیناسیون نشان از یک شکاف بزرگ در حفاظت از این گروه پرخطر دارد. پزشکان و خانواده‌ها باید برای پوشش بهتر واکسیناسیون در بیماران سرطانی اقدام فوری انجام دهند.

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *