» اجتماعی » تجمع حامیان «مستقل» فلسطین | یک حامی و یک منتقد | بازتاب امروز
تجمع حامیان «مستقل» فلسطین | یک حامی و یک منتقد | بازتاب امروز
اجتماعی

تجمع حامیان «مستقل» فلسطین | یک حامی و یک منتقد | بازتاب امروز

۱۴۰۴-۰۳-۰۴ 104

پنج‌شنبه، ا خرداد گروهی با عنوان «برای فلسطین» اقدام به برگزاری تجمعی در حمایت از فلسطین کردند. از شعارها و تنوع پوشش برمی‌آمد که مطابق ادعایشان این تجمع، تجمعی مستقل و نزدیک به نیروی چپ‌ها باشد.

بعد از برگزاری تجمع گروهی منتقد این تجمع بودند، آن را تصنعی خواندند، به حضور افرادی نزدیک به بسیج یا طیف عدالت‌خواه و بی‌ربط بودن تجمع به نیروهای چپ نقد کردند، به عدم برخورد پلیس با این تجمع و… اشاره کردند. گروهی نیز در رثای استقلال این تجمع در حمایت از فلسطین و بدیع و نو بودن آن نوشتند.

بازتاب امروز با یک منتقد، رضا اسدآبادی، خبرنگار خبرگزاری ایلنا و یک مشوق این تجمع، رضا نامداری، فعال اجتماعی مصاحبه کرده است. متن مصاحبه‌ها را می‌توانید در ادامه بخوانید.

رضا نامداری که حامی این تجمع است آن را مستقل می‌داند و می‌گوید تا جایی که در جریان است از مراجع امنیتی بارها با برگزارکنندگان تماس گرفته شده اما در نهایت این تجمع برگزار شده. او از عدم حضور احزاب سیاسی در کنار چنین جمعی ابراز تأسف کرد و در پایان به حملات مجازی لابی‌های اسرائیلی به برگزارکنندگان این تجمع همانند فعالان اروپایی و آمریکایی حامی فلسطین اشاره کرد.

شروع خوبی بود

رضا نامداری، فعال اجتماعی مقیم اتاوا به خبرنگار بازتاب امروز گفت که جمعیت تجمع‌کنندگان روز پنجشنبه مطلوب و این تجمع بعنوان جمعی مستقل شروع خوبی بوده. نامداری درباره‌ی تجمعات این چنینی در کانادا می‌گوید که سال‌هاست برای شکل‌گیری آن‌ها تلاش می‌شود و جمعیت اندک سال‌های گذشته به چند هزار نفر این سال‌ها رسیده است.

عدم تبلیغ رسانه‌های داخلی و خارجی

این فعال اجتماعی به این موضوع نیز اشاره کرد که عدم تبلیغ رسانه‌های داخلی و خارجی برای این تجمع امر مهمی بوده است.

او در پاسخ به سوال خبرنگار بازتاب امروز که چرایی این موضوع را پرسید نیز گفت: احتمالا رسانه‌ها پیش‌بینی نمی‌کردند که این تجمع واقعاً برگزار شود. تا جایی که من می‌دانم تماس‌های زیادی هم از سمت امنیتی‌ها گرفتند که تجمعی برگزار نشود.

احزاب سیاسی غایبان تجمع پنجشنبه بودند

نکته‌ی دیگر نامداری عدم حضور و همراهی احزاب سیاسی بود. او توضیح داد که در کشوری مانند کانادا چند نفر از احزاب سیاسی‌ای که هم‌نظر با تجمع‌کنندگان هستند در آن تجمع حضور پیدا می‌کنند.

نامداری ادامه داد: تعداد زیادی حزب در ایران داریم ولی یک حزب هم کنار این بچه‌ها نبود! روز قدس با این توجیه شرکت نمی‌کنند که همراهی با حکومت نباشد اما در چنین تجمعی چرا شرکت نکردند؟ این موضوع نشان می‌دهد چقدر ارتباط احزاب با امثال این گروه قطع است.

منتقدین تجمع پنجشنبه، مشوقین انفعال هستند

بعضی منتقدین گفتند دلیل عدم برخورد در این تجمع این بود که هماهنگ شده بوده و یا گفتند این تجمع نوعی عرض ارادت و خاکساری [شرایط جاری] بوده. نامداری درباره‌ی این انتقادات گفت که این‌ها احتمالا کسانی هستند که می‌خواهند تشویق به انفعال کنند.

او توضیحش را اینطور ادامه داد: من فکر می‌کنم بخشی از انگیزه‌ی دوستان برگزار کننده‌ی این برنامه این بوده که نشان بدهند بخشی از جامعه هم هست که دوست دارد همراه گروه‌های فعال و دغدغه‌مند دنیا در این موضوع باشند و فارغ از جهت‌گیری سیاسی این موضوع برایشان اهمیت دارد.

او فایده‌ی چنین تجمعات مستقلی در حمایت از فلسطین را این می‌دانست که آدم‌هایی که دغدغه فلسطین دارند یکدیگر را پیدا می‌کنند.

نامداری می‌گفت آدم‌های این چنینی حتماً می‌توانند منشأ اثر حتی روی گروه‌های سیاسی منفعل باشند.

لابی‌های اسرائیلی از فعال شدن این گروه‌ها در ایران هراس دارند

او در پایان مصاحبه به روش لابی‌های اسرائیلی در فضای مجازی برای منفعل کردن فعالان اروپایی و آمریکایی حامی فلسطین اشاره کرد و مثال زد که چطور نسبت به این فعالیت ایرانی‌ها نیز حساس شده‌اند و به جوانان برگزار کننده‌ی این تجمع حملات مجازی کرده‌اند.

واکنش امیلی شریدر، خبرنگار اسرائیلی به تجمع روز پنجشنبه

رضا اسدآبادی، خبرنگار خبرگزاری ایلنا این تجمع را خراب کردن وجهه‌ی نیروهای چپ می‌دانست. به باور او تجمع‌کنندگان روز پنجشنبه با تکرار شعارهایی از جنس «مرگ بر آمریکا» نمایی جنگ‌طلب داشته‌اند. او می‌گفت این درحالی‌ست که نیروهای چپ هیچگاه به دنبال حذف یک کشور نبوده‌اند. اسدآبادی همچنین این ادعا در فضای مجازی را تأیید می‌کرد که افرادی نزدیک به بسیج یا طیف عدالت‌خواه در تصاویر این تجمع حضور داشته‌اند.

تجمعِ پنجشنبه وهنِ چپ بود

رضا اسدآبادی خبرنگار خبرگزاری ایلنا تجمع روز پنج‌شنبه مقابل دانشگاه تهران در دفاع از فلسطین را به نوعی خراب کردن آگاهانه یا ناآگاهانه‌ی وجهه‌ی نیرویی تحت عنوان چپ در کشور می‌داند.

این خبرنگار می‌گوید آن‌ها که در کشور مواضع راست و لیبرال دارند و سلطنت‌طلبان از نمایش این گروه بعنوان «چپ» بسیار استقبال می‌کنند چرا که تصویر افرادی را نشان می‌دهد که به دنبال نابودی کشورهای دیگرند، از گروه‌های اسلامی حمایت می‌کنند و مجوز فعالیت آزادانه هم دارند. او اضافه کرد: این درحالی‌ست که بسیاری دوستان چپ ما بخاطر فعالیت‌هایشان همین الان در حبسند.

«چپ‌ها جنگ‌طلب نیستند»

اسدآبادی به خبرنگار بازتاب امروز گفت نمایی که تجمع روز پنج‌شنبه در حمایت از فلسطین مقابل دانشگاه تهران نشان می‌داد این بود که نیروهای چپ در ایران و جهان همیشه به دنبال این هستند که تنش را زیاد کنند، با کشورها بجنگند و وارد نزاع‌های بین‌المللی شوند.

«شعار مرگ بر آمریکا» ربطی به چپ‌ها ندارد

مثال او در این مورد شعار مرگ بر آمریکای تجمع‌کنندگان روز پنج‌شنبه بود »در حالیکه این شعار هیچ ربطی به جریان چپ جهانی ندارد و کشور آمریکا خود کشور مدنی‌ست که نیروهای چپ پویایی دارد». اسدآبادی اضافه کرد: هیچ نیروی کمونیستی نگفته که ما با موجودیت کشوری به نام آمریکا مسئله داریم.

کمونیست‌های فلسطین، حماس و ۷ اکتبر را محکوم می‌کنند

نکته‌ی دیگری که اسدآبادی به آن اشاره کرد صلح‌طلبانه نبودن این تجمع بود. برداشت او این بود که برگزارکنندگان و حاضرین این تجمع بعضا حامی حماس هستند و حمله‌ی 7 اکتبر را تایید می‌کنند درحالیکه این رخداد توسط گروهی مانند حزب کمونیست فلسطین محکوم می‌شود. اسدآبادی چپ‌های حاضر در این تجمع را «محور مقاومتی» یا «مارکسیست» می‌خواند.

بعضی حاضران در تجمع نزدیک به بسیج و عدالت‌خواهان بودند

اسدآبادی می‌گفت بعضی افراد در عکس‌ها و فیلم‌ها به نزدیکی به جریان عدالتخواه و یا بسیج شهرت داشته‌اند اما این نافی حق تجمع آن‌ها و نیز حق نقد حرکت آن‌ها نیست.

نمی‌شود که بر همه‌ی ستم‌ها چشم بست و فقط به مظلومیت فلسطینی‌ها اعتراض داشت

یک از کامنت‌های این فیلم این بود که «چطور می‌شود در این تجمع از فلسطین حمایت کرد ولی نقدی به سیاست‌های ایران در منطقه نداشت؟». اسدآبادی با این نقد مخالف بود و می‌گفت موضع‌گیری درباره‌ی سیاست خارجی در آن تجمع ضروری نبوده ولی آنچه ضروری‌ست این است که افراد این تجمع حتما در مورد اجحاف‌های دیگری که بر جامعه روا داشته شده موضع‌گیری‌های شفافی داشته باشند که دیده شده باشد. به گفته‌ی اسدآبادی افراد این تجمع حداقل در سه سال اخیر هیچ موضع‌گیری شفافی راجع به وضعیت جامعه نداشته‌اند.

او تجعی را مثال می‌زد که در ابتدای دهه‌ی نود همراه طیف‌های مختلفی از نیروهای چپ مقابل دفتر سازمان ملل شرکت کرده است. اسدآبادی توضیح داد که این نیروها در موضوعات دیگر جامعه موضع‌گیری می‌کرده‌اند و عدم اعلام موضع برگزارکنندگان تجمع 5شنبه در مواجهه با دیگر اتفاقات جامعه صادقانه نیست!

رهبران شوروی هم ماهیت آمریکا را زیر سوال نبردند

اسدآبادی به توضیحاتش اضافه کرد که هرچند در طول تاریخ منازعه میان بلوک شرق و غرب وجود داشته اما هرگز این نبوده که وارد جنگی شوند یا سفارتخانه‌ای را تعطیل کنند. اکثریت کشورهای بلوک شرق روابط دیپلماتیک خود را حتی با اسرائیل حفظ کرده و تلاش کرده‌اند مسئله به صورت دیپلماتیک حل شود.

او همچنین گفت: مارکس و لینکولن، رئیس جمهور آمریکا با یکدیگر مکاتبه داشتند. حتی رهبران شوروی هم هرگز ماهیت وجودی آمریکا را زیر سوال نبردند بلکه به دنبال تغییر در رژیم سیاسی-اقتصادی کشورها از جمله آمریکا بودند. این مسئله کاملاً با شعار «مرگ بر آمریکا» در تعارض است.

انتهای پیام

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×