» اجتماعی » تحصیل به قیمت چند لیسانس | بازتاب امروز
تحصیل به قیمت چند لیسانس
اجتماعی

تحصیل به قیمت چند لیسانس | بازتاب امروز

۱۴۰۴-۰۴-۲۳ 208

مریم نقیان در سایت اصفهان زیبا نوشت: «با جست‌وجو کردن در سامانه سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی و انتخاب شهر اصفهان برای رصد شهریه‌های مدارس غیردولتی مشاهده می‌کنید که شهریه مدارس غیردولتی دخترانه در مقطع تحصیلی دبستان حدوداً بین 17 تا 39 میلیون تومان و برای پسران در همین مقطع حدوداً بین 16 تا 32 میلیون تومان بدون احتساب شهریه فوق برنامه است.

شهریه مدارس غیردولتی دخترانه در مقطع تحصیلی متوسطه اول حدوداً بین 19 تا 40 میلیون تومان و برای پسران در همین مقطع تحصیلی حدوداً بین 19 تا 43 میلیون تومان بدون احتساب شهریه فوق برنامه است.

شهریه مدارس غیردولتی در مقطع تحصیلی متوسطه دوره دوم شاخه نظری برای دختران حدوداً بین 23 تا 47 میلیون تومان و برای پسران در همین مقطع تحصیلی حدوداً بین 22 تا 46 میلیون تومان بدون احتساب شهریه فوق برنامه است.

شهریه مدارس غیردولتی در مقطع تحصیلی متوسطه دوره دوم شاخه فنی و حرفه‌ای و کار و دانش نیز برای دختران حدوداً بین 28 تا 40 میلیون تومان و برای پسران در همین مقطع تحصیلی حدوداً بین 27 تا 53 میلیون تومان بدون احتساب شهریه فوق برنامه است.قطعاً یکی از دلایل والدین دانش‌آموزانی که در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کنند سطح آموزشی متفاوت مدارس غیردولتی نسبت به مدارس دولتی است.

آن‌ها تلاش می‌کنند تا فرزندانشان در مدارس غیردولتی تحصیل کنند تا با ساعت آموزشی بیشتر، کلاس‌های فوق‌برنامه، آزمون‌های گوناگون، آموزش مباحث کتاب‌هایی علاوه بر کتاب‌های آموزش‌وپرورش و…. فرزندشان شانس بیشتری برای قبولی در کنکور داشته باشد و بتوانند آینده‌ای موفق‌تر از سایر دانش‌آموزان رقم بزنند.اما بد نیست بدانیم این تلاش‌ها به چه اندازه روی دست پدر و مادران دانش‌آموزانی که از توانایی مالی برخوردار هستند خرج می‌گذارد.

اگر حداقل میزان شهریه را برای یک دانش‌آموز دختر از دوره ابتدایی تا مقطع تحصیلی متوسطه دوره دوم شاخه نظری در نظر بگیریم. والدین او حداقل باید 228 میلیون تومان برای فرزندشان پرداخت کنند تا او آموزش ببیند و برای آزمون سراسری کنکور و ورود به دانشگاه آماده شود. البته نباید از این نکته غافل شد که پس از تحصیل در این مدارس امکان ورود به دانشگاه دولتی نصیب دانش‌آموز می‌شود یا خیر؟

دانشگاه آزاد؛ راه فرار از مدارس گران یا انتخاب آگاهانه؟

اگر نگاهی به شهریه دانشگاه‌های آزاد استان اصفهان بیندازیم متوجه خواهیم شد که مجموع شهریه ثابت و متغیر برای دانشجویان مقطع کارشناسی پیوسته با اخذ 18 واحد در رشته تحصیلی علوم انسانی حدوداً بین 92,682,995 ریال تا 141,975,019 ریال است. برای رشته فنی و مهندسی حدوداً بین 102,133,616 ریال تا 171,924,660 ریال است.

برای تربیت بدنی حدوداً بین 102,133,616 ریال تا 145,295,943 ریال است. برای رشته پزشکی نیز حدوداً بین 570,658,704 ریال تا 716,447,424 ریال می‌باشد.اینجا است که متوجه خواهیم شد یک دانشجویی که در رشته‌های گروه علوم‌انسانی تحصیل می‌کند تا زمانی که بخواهد مدرک کارشناسی خود را در یافت کند حدوداً باید 80 میلیون تومان پرداخت کند.

این مبلغ نشان می‌دهد که برخی والدین برای پذیرش فرزندانشان در دانشگاه‌های دولتی حداقل سه برابر دریافت مدرک لیسانس برای پرداخت شهریه مدارس غیر دولتی هزینه پرداخت می‌کنند.مسئله غیرقابل‌انکار آن است که بعد از سمپادی‌ها، دانش‌آموزان غیردولتی هستند که می‌توانند سهم بیشتری را از سفره برترین‌های کنکور داشته باشند.

اتفاقی که بار دیگر این مهم را یادآور می‌شود که برای رسیدن به رتبه برتر کنکور که مجوز تحصیل در رشته و دانشگاه برتر کشور خواهد بود، نمی‌توان خیلی به تحصیل در مدارس دولتی و نیمه‌دولتی دلخوش کرد و عملاً شانس قبولی از طریق این مدارس با درنظرگرفتن جمعیت دانش‌آموزی آنها به حدی پایین و شاید غیرممکن باشد.

خلاصه بگویم اتفاقات اخیر سبب شده که تمایل والدین برای ثبت‌نام فرزندشان در مدارس غیردولتی بیشتر شود و بازار این مدارس هم هر روز داغ‌تر از گذشته باشد. اینجا است که والدینی که از توان مالی خوبی برخوردار هستند هزینه تحصیل چند مدرک لیسانس در دانشگاه‌های غیردولتی را در دوران راهنمایی و دبیرستان فرزندشان هزینه می‌کنند تا او در مدارس دولتی باکیفیت پایین در ابعاد مختلف و کمبودهایی که دارد تحصیل نکند.

البته باید به این نکته هم اشاره کرد که در برخی مدارس غیردولتی شهریه یک سال تحصیلی برابر با یک مدرک کارشناسی است.سال‌ها است پس از مشخص‌شدن نتیجه کنکور و سهم بسیار اندک دانش‌آموزانی که در مدارس دولتی عادی درس می‌خوانند انتقادهای متفاوتی به آموزش‌وپرورش شده است. بااین‌حال هنوز تغیر خاصی ایجاد نشده است.

در این یادداشت قصد ندارم چالش‌های موجود در مدارس دولتی را بیان کنم بلکه می‌خواهم مزیت‌هایی از دانشگاه‌های آزاد را بیان کنم تا شاید والدین با آگاهی از آن نگاهی دیگر به مدارس و دانشگاه‌ها داشته باشند.

دانشگاه آزاد اسلامی طی چند سال گذشته با اجرای طرح تحول و تعالی، مسیر سبز و روشنی را در پیش گرفته که نه‌تنها گوی سبقت را از بسیاری از مراکز آموزش عالی ربوده است؛ بلکه به الگویی برای بسیاری از دانشگاه‌های کشور از جمله دانشگاه‌های مطرح دولتی نیز بدل شده است.

بر اساس گزارش سامانه آزمایشگاه‌های همکار آزاد (ساها) ۷۴۰۲ مورد آزمایشگاه در زمینه‌های مختلف ژنتیک، گیاه‌شناسی، میکروبیولوژی، بیوشیمی، برق صنعتی، سیستم‌های کنترل دیجیتال، جانورشناسی، ماشین‌های الکتریکی، فیزیک، قارچ‌شناسی، تراشکاری و ماشین‌ابزار، کشت بافت گیاهی، اتومکانیک، لابراتوار زبان، جغرافیا، آتلیه معماری، آیرودینامیک، نانوسیال، طراحی و نقاشی، پراتیک و…در شبکه بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی به ثبت رسیده و فعال است.»

انتهای پیام

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×