» سلامت و پزشکی » خطر خودکشی در پزشکان زن بیشتر است
سلامت و پزشکی

خطر خودکشی در پزشکان زن بیشتر است

۱۴۰۳-۱۲-۱۳ 3017

یک مطالعه نگران‌کننده جدید در ایالات متحده نشان داده است که پزشکان زن با خطر خودکشی بیشتری نسبت به جمعیت عمومی روبه‌رو هستند.

به گزارش بازتاب امروز، پزشکان به عنوان قهرمانان جامعه شناخته می‌شوند، اما آنها نیز مانند سایر افراد، با چالش‌های روانی و فشارهای شغلی مواجه هستند.

 این تحقیق که توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا در سن دیه‌گو، بیمارستان بارنز و دانشگاه نورت‌ایسترن انجام شده است، نشان می‌دهد که پزشکان زن بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، ۵۳ درصد بیشتر از جمعیت عمومی در معرض خطر خودکشی قرار داشتند. در مقابل، پزشکان مرد در همان بازه زمانی، ۱۶ درصد کمتر از جمعیت عمومی با این خطر مواجه بودند.

فشارهای شغلی و سلامت روان پزشکان

خودکشی همیشه نتیجه مشکلات روانی نیست، اما در مورد پزشکان، عواملی مانند: افسردگی، مشکلات سلامت روان و استرس‌های مرتبط با شغل نقش مهمی ایفا می‌کنند. ساعات طولانی کاری، فشارهای بالا، تصمیمات حیاتی و تغییرات گسترده در سیستم بهداشتی، فشار زیادی بر پزشکان وارد می‌کند. مطالعات متعدد نشان داده‌اند که پزشکان نسبت به سایر افراد جامعه، نرخ بالاتری از عدم رضایت از زندگی، فرسایش شغلی، علائم افسردگی، مصرف مواد مخدر و حتی خودکشی را تجربه می‌کنند.

تفاوت جنسیتی در نرخ خطر خودکشی پزشکان

یک تحلیل بین‌المللی پیش‌تر نشان داده بود که پزشکان زن و مرد نسبت به جمعیت عمومی نرخ بالاتری از خودکشی را تجربه می‌کنند. هرچند، این بررسی شامل تعداد محدودی از مطالعات مربوط به ایالات متحده بود و تعداد کمی از پزشکان زن در نظر گرفته شده بودند. مطالعه جدید از این یافته‌ها حمایت می‌کند و نشان می‌دهد که پزشکان زن در معرض خطر بیشتری قرار دارند. این تحقیق ۴۴۸ پزشک (حدود ۸۰ درصد مرد) را با بیش از ۹۷,۰۰۰ نفر از جمعیت عمومی (با نسبت مشابه جنسیتی) در ۳۰ ایالت و واشنگتن دی‌سی مقایسه کرده است.

پزشکان زن در سال ۲۰۱۷، حدود ۸۸ درصد بیشتر از زنان در جمعیت عمومی در معرض خطر خودکشی بودند. رایج‌ترین روش خودکشی در میان پزشکان زن، مسمومیت بود. در سال ۲۰۲۰، نرخ خودکشی پزشکان زن کاهش یافت، اما این کاهش به احتمال زیاد به دلیل گزارش‌ نکردن موارد خودکشی در سیستم پزشکی تحت فشار از همه‌گیری ویروس کرونا بود.

میزان خودکشی در پزشکان زن بیشتر است

تأثیر همه‌گیری ویروس کرونا بر سلامت روان پزشکان

سلامت روانی پزشکان در اولین ماه‌های همه‌گیری کرونا، به شدت تحت تأثیر قرار گرفت. یک مطالعه نشان داد که ۸۷ درصد از پزشکان اورژانس گزارش دادند که به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا استرس بیشتری احساس می‌کنند، اما ۴۵ درصد از آنها به سراغ درمان نرفتند.

لورنا برین، یک پزشک اورژانس در سال ۲۰۲۰، به دلیل فشار کاری در خط مقدم همه‌گیری ویروس کرونا خودکشی کرد. برین از درخواست کمک می‌ترسید، چرا که نگران از دست دادن مجوز پزشکی خود بود. پس از مرگ او، خانواده و دوستانش بنیاد قهرمانان دکتر لورنا برین را تأسیس کردند تا سوالات مربوط به سلامت روان از درخواست‌های مجوز و اعتباربخشی حذف شود.

موانع دسترسی به درمان سلامت روان

طبق نظرسنجی‌ از ۵۰۰۰ پزشک در ایالات متحده، بالغ بر ۴۰ درصد از پزشکان به دلیل ترس از پیامدهای حرفه‌ای به سراغ دریافت درمان رسمی برای مشکلات سلامت روان نمی‌روند.

آماندا چوفلت، محقق دانشگاه نورت‌ایسترن که در زمینه سوءمصرف مواد و خودکشی میان پرستاران، پزشکان و داروسازان تحقیق می‌کند، گفت: «در حرفه‌های بهداشتی، اگر مجوز خود را از دست بدهید، ممکن است خانه، دسترسی به غذا و حتی حرفه‌ای که هویت شما را تعریف می‌کند، از دست برود.»

نیاز به تحقیقات بیشتر درباره خطر خودکشی در پزشکان زن

در راستای درک بهتر اینکه چرا به نظر می‌رسد شغل پزشکی بیشتر از سایر شغل‌ها، زنان را در معرض خودکشی قرار می‌دهد، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است. مطالعات قبلی نشان داده‌اند که پزشکان زن اورژانس بیشتر از دیگران از دریافت درمان‌های سلامت روانی به دلیل ترس از پیامدهای حرفه‌ای اجتناب می‌کنند.

چوفلت عنوان کرد: «آگاهی از این مسائل خوب است، اما بهتر است به نکاتی دست پیدا کنیم که بتوانند ما را به سمت کاهش آسیب هدایت کنند.»

این مطالعه در مجله روان‌پزشکی JAMA منتشر شده است و نشان می‌دهد که بهبود دسترسی به مراقبت‌های سلامت روان و کاهش تبعیض اجتماعی در این زمینه، گام‌های مهمی برای حمایت از پزشکان و کاهش نرخ خودکشی در این گروه حرفه‌ای است.

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×