سخنگوی دولت: شرایط جنگ اسرائیل دست مخالفان آزادی اینترنت را پر کرد/ برخی از پهپادهایی که مردم را مورد اصابت قرار میدادند از اینترنت استفاده میکردند
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در نشست خبری بیست و چهارم تیر ماه ۱۴۰۴ که در روزنامه ایران برگزار شد، گفت: دولت نیازمد است از ظرفیت همه جوامع من جمله نخبگان و اساتید دانشگاه استفاده کند تا انچه نیاز جامعه است اموزش به صورت واقعی داشته باشیم.
نشست خبری فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، با اصحاب رسانه و خبرنگاران، امروز ۲۴ تیرماه ۱۴۰۴ در روزنامه ایران برگزار شد. او در ابتدا، با اشاره به علت برگزاری نشست خبری خود در روزنامه ایران گفت: روزنامه ایران میزبانی ما را قبول کرد چون در نهاد ریاست جمهوری امکان اوردن گوشی هوشمند نیست.
او با اشاره به پیام روز گذشته پزشکیان خطاب به ایرانیان خارج از کشور گفت: پیام پزشکیان به ایرانیان خارج از کشور با هدف انسجام ملی و به معنای تجدید پیمان با مرزها صادر شد. از موضوعات مهمی که در این پیام عنوان شده بود می توان اشاره کرد که مردم ایران در آزمون مهمی قرار دارند و به دلیل موقعیت جغرافیایی بارها مورد حمله قرار گرفتند. مردم ایران به دلیل اصالتشان هزار سال دوام اوردند و با وجود فشارهای روانی و به خصوص فشارهای اقتصادی، دنیا شاهد انسجام ملی مردم ما بود تا هیچ بیگانهای اجازه دخالت در امور کشورشان را ندارد. پنجره دیپلماسی باز است و ما این مسیر را ادامه خواهیم داد.
اهم اظهارات وی را در ادامه می خوانید؛
* این پیام حاوی نکاتی مهم درباره موقعیت ژئوپلیتیک کشور و لزوم ایستادگی در برابر فشارها بود. مردم ما نشان دادند که اجازه دخالت بیگانگان را نمیدهند و با وجود فشارهای اقتصادی و روانی، به انسجام اجتماعی تاریخی دست یافتند. ما در آستانه فصلی نو از امیدآفرینی و حرکت بهسوی ایرانی امنتر، آرامتر و مقتدرتر هستیم. پنجره دیپلماسی باز است و مسیر صلحآمیز سیاست خارجی با جدیت دنبال میشود.
*{ با اشاره به سخنرانی رئیسجمهور در چهلمین اجلاس رؤسای دانشگاهها}: رئیسجمهور تأکید کردند که مسائل کشور چندبُعدی هستند و ما برای حل آنها به اجماع نخبگان و راهحلهای جامع نیاز داریم. انتخاب افراد شایسته در مدیریت، از نکاتی بود که ایشان بر آن تأکید داشتند؛ مبادا ناتوان بر توانا یا جاهل بر عالم حاکم شود.
* { با اشاره به گفت و گوی اخیر پزشکیان با خبرنگار آمریکایی}: رئیس جمهور در این مصاحبه بر فرهنگ ریشهدار ایرانی تأکید کردند و گفتند که اجازه نخواهیم داد برخی دولتها با روایت تحریفشده، تاریخ و واقعیت ایران را مصادره کنند. ما در سیاست خارجی خود مخالف جنگافروزی و سلاحهای کشتار جمعی هستیم و برای گفتوگوی محترمانه و متقابل آمادهایم.
* این مصاحبه پیامدهایی داشت، باید مراقب و هوشیار باشیم که ناخواسته آب به آسیاب دشمن نریزیم. امروز بیش از هر زمان به وحدت نیاز داریم و نباید اجازه دهیم اختلافات ما را پراکنده کند.
* {با اشاره به عملکرد دولت در جریان جنگ ایران و اسرائیل}: از نخستین ساعات حمله، جلسه فوقالعاده هیئت دولت برگزار شد و چهار کارگروه اصلی برای رسیدگی به ابعاد مختلف بحران شکل گرفتند. یکی از مهمترین آنها، کارگروه زیرساختی بود که وظیفهاش تأمین نیازهای فوری مردم در شرایط جنگی بود.
* در این مدت فقط در یک مورد، ۶۱ هزار تُن کالا جابجا شد که حدود ۲۵ درصد آن مربوط به کالاهای اساسی مثل آرد، شکر و روغن بود. تأمین این نیازها با وجود شرایط بحرانی، نشانهای از آمادگی دولت برای خدمترسانی در سختترین شرایط است.
* برای شرکت در مراسم نسل کشی سربرنیتسا به نمایندگی از رئیس جمهور حضور پیدا کردم و پیام رئیس جمهور را با تأکید بر صلح و احترام به تمامیت ارضی رساندم و با وزیر سابق خارجه آنجا و برخی از مقامات سابق دیدار کردم.
* امیدوارم تیم ملی فوتبال بانوان کشورمان افتخارات بیشتری کسب کند و امیدواریم به مناسب روز بهزیستی و توسعه زیرساختها شاهد حضور معلولان در جای جای جای جامعه باشیم.
*{در پاسخ به سوالی درباره میزان خسارات وارده در جنگ ۱۲روزه و احتمال اصلاح بودجه سال ۱۴۰۴}: هنوز فاز ارزیابی از حجم خسارات کامل نشده و نیازمند ارزیابی میدانی و دقیق تری داریم. در حال حاضر نیازی به اصلاح بودجه ۱۴۰۴ احساس نمیشود، اما اگر شرایط ایجاب کند، دولت آمادگی دارد تصمیمات لازم را در این زمینه اتخاذ کند. ما متعهدیم که روند بازسازی با کمترین وقفه و بیشترین کارایی ادامه پیدا کند.
* {درباره طرح تقویت بنیه دفاعی که پس از جنگ ۱۲ روزه در مجلس کلید خورده است}: اجازه بدهید یکبار دیگر از همین تریبون مراتب قدردانی صادقانه و عمیق دولت را از نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اعلام کنم. این عزیزان در روزهای سخت، وجهی از اقتدار ملی را به نمایش گذاشتند که مایه افتخار هر ایرانی است. مردم ایران قدردان جانفشانیهای فرزندانشان در نیروهای مسلح هستند.
* بخشی از تقاضاهای مربوط به صنایع دفاعی در بودجه سال ۱۴۰۴ گنجانده شده است و طبیعتاً در صورت نیاز، از مسیر فرماندهی کل قوا نیز تأمین خواهد شد. پشتیبانی از نیروهای مسلح، هم وظیفه ملی و هم تضمینکننده امنیت پایدار کشور است.
*{در پاسخ به سوال درباره تعدیل ۱۵۰ نفر از خبرنگاران و عدم پرداخت حقوق کارگران در دوران جنگ}: سابقه چنین وضعیتی را در ایام شیوع کرونا هم داشتیم. در آن زمان هم برخی حوزهها مثل خدمات و رسانه، بهطور موقت دچار افت شدند. اما جامعه، بهعنوان یک موجود زنده، توانایی بازیابی سریع خود را دارد.
* دولت بستهای حمایتی در حوزههای مالیاتی، تأمین اجتماعی، ارزی و امور بازرگانی طراحی کرده است. همچنین برنامههای ویژهای برای حمایت از صادرکنندگان و تولیدکنندگان خرد در دست اجراست. هدف ما این است که با مداخلات هوشمندانه و سریع، از تبدیل بحران کوتاهمدت به آسیب بلندمدت جلوگیری کنیم.
* در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره لوازم منزل مردم خسارت دیده}: مردم حق دارند نگران باشند. از دست دادن خانه، فقط از بین رفتن یک بنا نیست؛ ریشه های عاطفی و تاریخی یک خانواده در آن نهفته است. این درد، فیزیکی نیست، روحی است و بازسازی آن نیازمند زمان، تدبیر و همراهی است.
* در همین راستا، مقرر شد جلسهای با حضور وزیر محترم صمت، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) برگزار شود تا درباره جبران خسارات تصمیمگیری شود. ما تولیدکنندگان بسیار توانمندی در حوزه لوازم خانگی و مصالح ساختمانی داریم و اگر فرآیندها بهدرستی طراحی شود، میتوان از ظرفیت این شرکتها برای بازسازی سریع منازل و جایگزینی وسایل از دست رفته مردم استفاده کرد.
* {در پاسخ به سوالی درباره قطعی اینترنت در ایام جنگ و از دست دادن روایت اول در جنگ}: رویکرد دولت از ابتدا روی کار آمدن اینترنت آزاد بوده و باوری برای قطع اینترنت نداریم. اما برخی از پهپادهایی که مردم را اصابت قرار میدادند از اینترنت استفاده میکردند. شما اگر جای دولت بودید بین امنیت مردم و آزادی انتشار اخبار کدام را انتخاب میکردید؟ طبیعتا همه امنیت مردم رو انتخاب خواهند کرد.
* {در پاسخ به پرسشی درباره طرح تجدید مجازات جاسوسان که از سوی برخی حقوقدانان مورد نقد قرار گرفته}: نظر سلیقهای در دولت نداریم و با هماهنگی نهادهای قانونی برخی از ایرادات را شناسایی کرده و ایرادات آن مطرح شده است.
* {درباره برخی بداخلاقیها پس از جنگ راجع به استیضاح پزشکیان و درخواست ترور رئیس جمهور}: دادستانی به وظیفه خود عمل کرده است اما دولت شکایتی نداشت است. اما ما نباید آب به آسیاب دشمن بریزیم و فکر نکنیم تندروی یعنی پیروی خط ولایت و امروز رهبری میفرمایند: ایران ایران و ای ایران.
* {در پاسخ به پرسشی مبنی بر رفع فیلتر واتساپ به عنوان یکی از اقدامات دولت و رفع فیلتر تلگرام و زمان آن}: دولت به دنبال محدودسازی اینترنت نیست اما شرایط جنگ اسرائیل دست مخالفان را در این رابطه به خوبی پر کرده است.
* {درباره دانش آموزان بازمانده از تحصیل و اقدامات دولت در آستانه سال تحصیلی جدید}: طبق قانون اساسی حق برخورداری از آموزش یکی از حقوق شهروندی است که به رسمیت شناخته شده، بازمانده از تحصیل و تارک از تحصیل کلماتی است که در ادبیات حوزه آموزش بار متفاوتی دارند و طبق عددی که وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده ۱۵۲۲۸۷ نفر بازماندن تحصیل در دوره ابتدایی هستند. اجرای طرح مبارزه با بیسوادی در آموزش و پرورش در حال پیگیری است و هیچ رئیس جمهوری به اندازه آقای پزشکیان برای آموزش و پرورش وقت کمی و کیفی بینظیر صرف نکرده است.
*{در پاسخ به پرسشی مبنی بر فتواهایی در محکومیت هتک حرمت انجام شده و موضع دولت و تلاش رسانهها برای معرفی فتواها برای قتل مقامات دشمن}: فتوا در واکنش به حرمتی و بیاحترامیها صورت گرفته است و مواضع دولت از نهادهای رسمی بین المللی دنبال خواهد شد و تاکید میکنم که فتوای علمای ما در واکنش بوده و آیت الله سیستانی و رئیس العمای بوسنی به سرعت نسبت به این توهین واکنش نشان دادند.
*{در پاسخ به پرسشی مبنی بر تأمین مالی کالابرگ برای دهکهای ۴ تا ۷ جامعه}: کالابرگ اولویت دولت است ولی زمان واریز آن هنوز مشخص نیست.
*{ درباره به راه افتادن کارزاری برای اینترنت طبقاتی}: دولت با آزادی اینترنت موافق است اما تا قبل از آن اگر خبرنگار نیازمند اینترنت آزادتری است باید در اختیارش قرار داده شود.
۲۹۲۱۵