» اجتماعی » ضرورت نگاهی دوباره به روز گفتگو | بازتاب امروز
ضرورت نگاهی دوباره به روز گفتگو | بازتاب امروز
اجتماعی

ضرورت نگاهی دوباره به روز گفتگو | بازتاب امروز

۱۴۰۴-۰۴-۲۲ 4023

سبحان هوشیار، روزنامه نگار در یادداشت ارسالی به بازتاب امروز با موضوع «روز گفتگو و تعامل سازنده با جهان» می نویسد:

در سال ۱۳۹۵ شورای عالی انقالب فرهنگی ۲۳ تیر را به عنوان روز «گفت و گو و تعامل سازنده با جهان» نامگذاری و وارد تقویم رسمی ایران کرد؛ علت نامگذاری این روز امضای سند برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در سال ۱۳۹۴ توسط شش قدرت جهانی و ایران بود که پس از سال ها مذاکره و گفتگو به آن رسیده بودند.

فارغ از این وجه تسمیه (که چقدر می تواند قابل نقد باشد یا خیر)، به نظر می رسد آن طور که شایسته این روز است، اهل گفت و گو و نقادانه اندیشی به آن نپرداخته اند و در نظر تسهیل گران گفتگو ارج و قرب نیافته است.

باید دانست که وارد شدن یک نام و عنوان داخل تقویم رسمی کشور به هیچ وجه کار ساده ای نیست؛ چه بسیار اصناف و مشاغلی که سالهای سال در حال رایزنی با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی بودند تا راهی به درون تقویم رسمی کشور پیدا کنند و یکی از ۳۶۵ روز سال به نام ایشان مزین شود.

برای مثال وکالا و حقوقدانان شاید بیش از ۲۰ سال است که تلاش مستمری برای نام گذاری روز هفت اسفند به نام روز «استقلال وکیل و استقلال نهاد وکالت» می کنند و علی رغم وعده های مکرر مسئولین ذی ربط هنوز این تلاش ها به موفقیت نرسیده است.

با این وجود، کشور ایران جزو معدود کشورهایی ست که تقویمش مزین به نام «گفت و گو» شده است. از این بگذریم که با «حلوا حلوا گفتن» دهان شیرین نمیشود، اما همین نام «گفت و گو و تعامل سازنده با جهان» زمینه اولیه و مهمی برای ایجاد فرهنگ گفت و گو، رواداری، دگرپذیری و به رسمیت شناختن تنوع در کشورمان پدید آورده است.

اگر همه نواندیشان، روشنفکران و اهل قلمی که دل در گرو گفتگو دارند، یک صدا در چنین روزی سخن از دیالوگ و گفت و گو بر زبان آورند و از خطرات تک گویی و مونولوگ بگویند، بدون شک افکار عمومی از این بسامد پر قدرت متاثر میشود و آهسته آهسته جامعه ما نیز آماده احترام به تفاوت سلیقه ها میشود.یا اندیشمندان و دلسوزان در این روز میتوانند صدا و سیما و سایر نهادهای مرتبط با روابط عمومی را مورد پرسش قرار دهند که چرا حداقل در این روز درباره گفت و گو بیشتر تولید محتوا نمی کنید؟

امید که اهل قلم و روزنامه نگاران بیشتر قدر و قیمت این روز بزرگ در تقویم رسمی کشور را بدانند و چند روز قبل و بعد از ۲۳ تیر را نزد افکار عمومی به هفته «گفتگو و دگرپذیری» معروف کنند.

انتهای پیام

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×