«فرصت همدلی ملتها | نشان نوروز در تهران | بازتاب امروز
خبرگزاری صدای افغان (آوا) ـ تهران نوشت:
«پنجمین همایش بین المللی دیپلماسی نوروز و اهدای نشان نوروز در تهران با حضور جمعی از فعالان فرهنگی، اساتید دانشگاه، سفرا و دیپلماتهای کشورهای حوزه فرهنگی نوروز و نمایندگان برخی وزارتهای جمهوری اسلامی ایران، از جمله محمدرضا بهرامی، دستیار وزیر و مدیرکل آسیای جنوبی وزارت امورخارجه این کشور در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد. در این نشست، نشان نوروز به برخی فعالان فرهنگی و هنری و نمایندگان برخی سفارتها اهدا گردید.
در این نشست، در کنار سایر برگزیدگان، دکتر ولیالله بهره، فعال فرهنگی از ولایت هرات، به پاس فعالیتهای گسترده فرهنگی، به صورت ویژه مورد تقدیر قرار گرفت، که در نبود ایشان، نشان نوروز او توسط دکتر سید عسکر موسوی، نخبه علمی کشور دریافت گردید. همچنین بر اساس فرهنگ و سنت افغانستان، به دریافت کنندگان نشان نوروز، یک «چپن خلعتی» نیز اهدا گردید.
دکتر عابد اکبری، دبیر اجرایی این همایش بینالمللی، در مصاحبه با خبرنگار آوا گفت: جشنواره ما دو بخش داشت. بخشی از آن به تقویت هویت ملی اختصاص داشت که در این راستا، در بخشهای هنری و میان فعالان مدنی، افرادی را نامزد کردیم. در این بخش، دو فیلم و یک مؤسسه که در حوزه حقوق بشردوستانه فعالیت میکردند، مورد تقدیر قرار گرفتند.
او افزود: هدف دوم ما شناسایی افرادی بود که در حوزه تمدنی، از طریق فعالیتهای فرهنگی، در راستای همدلی بین ملتها گام برداشتهاند. برخی از این افراد از کشورهای افغانستان و قزاقستان بودند و حتی از کشورهایی خارج از حوزه تمدنی ما، مانند کیوبا، حضور داشتند. این افراد مروجان فرهنگ همدلی، دوستی و محبت بودند که در گفتمان نوروز جایگاه ویژهای دارند.
دکتر اکبری خاطرنشان کرد: این رویداد برای پنجمین سال متوالی برگزار میشود و فرصتی برای گفتگوهای نخبگانی میان کشورهای مختلف حوزه تمدنی است. برگزاری چنین جشنوارههایی به افزایش تعاملات، همفکریها و همدلی بین ملتها کمک میکند و در نهایت، موجب نزدیکی بیشتر کشورها میشود. نخبگان کشورهای مختلف در این فضا با یکدیگر گفتگو میکنند و این امر زمینهای برای گفتمانهای سیاسی نیز ایجاد میکند.
او با بیان اینکه هر فرهنگی، اگر از سوی نخبگان و روشنفکرانی که در آن زیستهاند، مورد حمایت و تلاش برای تعالی قرار نگیرد، قطعاً دچار فراموشی خواهد شد، گفت: بنابراین، وظیفه ماست که برای ترویج و حفظ این فرهنگ تلاش کنیم. اگر ما، نخبگان، پژوهشگران و اهالی فرهنگ، در این راه بکوشیم، قطعاً این فرهنگ حفظ خواهد شد و هیچ قدرتی قادر به از بین بردن آن نخواهد بود.

دبیر برگزاری همایش بینالمللی دیپلماسی نوروز در پایان با تأکید بر اینکه این باور که نوروز با فرهنگ اسلامی مغایرت دارد، نادرست است، تصریح نمود: «المانهایی که در دل نوروز وجود دارند، مانند زدودن پلشتی و ناپاکی از درون انسانها در پایان سال و ابتدای نوروز، دیدار با خویشاوندان و نزدیکان، توجه به کودکان، و نقش محوری مادران در این آیین، همگی ارزشهایی هستند که در دین مبین اسلام نیز بر آنها تأکید شده و هیچ مغایرتی با آن ندارد.»
اسامی برگزیدگان نشان نوروز و دلیل انتخاب آنها به شرح زیر است:
1ـ ولی شاه بهره از هرات به دلیل حفظ و نکوداشت آئین نوروز در افغانستان
2ـ اونتالاپ اونالبایف، سفیر قزاقستان در ایران، برای تلاش جهت معرفی نوروز در کشورهای مختلف جهان
3ـ آلخاندرو فونتس، معاون سفیر کیوبا به عنوان کشور دوستدار نوروز و تلاش برای معرفی فرهنگ نوروز در آمریکای جنوبی
4ـ ابراهیم امینی، کارگردان فیلم چشم بادومی، برای دغدغه های حفظ و صیانت از هویت ملی
5ـ محمود کریمی، کارگردان فیلم بچه مردم، برای تلاش در جهت حفظ و صیانت از هویت ملی و معرفی فرهنگ نوروز در سینما
6ـ دانشگاه علامه طباطبائی، به دلیل تلاش در جهت برگزاری رویدادهای فرهنگی با هدف پاسداشت فرهنگ و تمدن ایرانی
7ـ مهتاب حاجی محمدی، برای تلاش هایش جهت ترویج گفتمان صلح و نوروز به کودکان
8ـ طیبه محمد به دلیل تلاش های بشردوستانه اش و ترویج گفتمان یاری گری نوروزی
9ـ پروفسور سیدروحالله میری به دلیل تلاش های خیرخواهانه اش و تلاش در راستای معرفی گفتمان نوروز
انتهای پیام