» سلامت و پزشکی » مؤثرترین درمان های غیردارویی و غیرجراحی کمردرد
سلامت و پزشکی

مؤثرترین درمان های غیردارویی و غیرجراحی کمردرد

۱۴۰۴-۰۱-۱۸ 308

محققان به‌ تازگی درمان‌های غیردارویی و غیرجراحی کمردرد را برای یافتن مؤثرترین درمان، مورد بررسی قرار داده‌اند.

به گزارش بازتاب امروز، بیشتر بزرگسالان در طول زندگی خود حداقل یک بار کمردرد کوتاه‌مدت یا حاد (Acute Low Back Pain) را تجربه کرده‌اند. این نوع کمردرد اغلب بعد از حدود شش هفته برطرف می‌شود. متأسفانه برای بسیاری از افراد، کمردرد حاد بهبود نمی‌یابد و به یک مشکل مزمن تبدیل می‌شود. درمان کمردرد حاد و مزمن بستگی به این دارد که آیا درد علت مشخصی دارد، یا بدون علت خاصی بروز پیدا کرده است.

درمان دارویی کمردرد اولین خط درمان است

در حالی که داروها اغلب به‌ عنوان اولین خط درمان برای کمردرد در نظر گرفته می‌شوند، اما درمان‌های غیردارویی مانند فیزیوتراپی هم می‌توانند مؤثر واقع شوند. اکنون، محققان دانشگاه نیو ساوت ولز سیدنی (UNSW Sydney) و مرکز تحقیقات نوروساینس استرالیا (NeuRA) درمان‌های غیردارویی و غیرجراحی کمردرد را بررسی کرده‌اند تا مؤثرترین آنها را شناسایی کنند.

کارآمدترین روش‌های غیردارویی و غیرجراحی برای درمان کمردرد

فعالیت بدنی بهتر از استراحت در رختخواب

پروفسور جیمز مک‌آولی، پژوهشگر ارشد این مطالعه گفت: «کمردرد، دردی است که بین لبه پایین دنده‌ها و باسن احساس می‌شود و می‌تواند از نظر ماهیت و شدت، متفاوت باشد. با وجود اینکه درمان‌های غیردارویی و غیرجراحی برای کمردرد کمتر تبلیغ می‌شوند، اما هدف ما بررسی شواهد موجود درباره اثربخشی و عوارض جانبی این روش‌ها است.»

محققان در این تحقیق، ۳۱ مطالعه را بررسی کردند که شامل ۹۷,۱۸۳ بزرگسال با کمردرد بدون علت مشخص بود. درمان‌ها بر اساس مدت زمان درد، طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت (WHO)، دسته‌بندی شدند. سپس، اثربخشی روش‌های غیردارویی و غیرجراحی با روش‌های ساختگی یا عدم درمان، تا سه ماه پس از شروع مقایسه شد.

در این بررسی گسترده مشخص شد که هنوز هم نیاز فراوانی به تحقیقات بیشتر برای یافتن بهترین درمان‌های کمردرد وجود دارد. در این مطالعه، درمان کمردرد بر اساس مدت زمان درد به سه دسته تقسیم شد:

  • کمردرد حاد
  • کمردرد نیمه‌حاد
  • کمردرد مزمن
درمان کمردرد با روش های غیردارویی و غیرجراحی

نتایج اصلی مطالعه برای درمان غیردارویی کمردرد

کمردرد حاد

  • توصیه به فعال ماندن نسبت به استراحت در رختخواب، کمردرد را کاهش می‌دهد و عملکرد فرد را بهبود می‌بخشد.

کمردرد نیمه‌حاد

  • درمان‌های چندرشته‌ای، که شامل ترکیبی از روش‌های فیزیکی و روانی، اجتماعی یا شغلی هستند، می‌توانند نسبت به درمان معمول، به کاهش آن کمک کنند.
  • در این نوع کمردرد، تحریک ستون فقرات در مقایسه با درمان‌های ساختگی یا دارونما، تأثیر قابل توجهی بر بهبود عملکرد ندارد.

کمردرد مزمن (بیش از ۱۲ هفته)

  • طب سوزنی به احتمال زیاد درد را کاهش می‌دهد و عملکرد فرد را نسبت به دارونما، عدم درمان یا درمان‌های معمول بهبود می‌بخشد.
  • تمرینات ورزشی (شامل کشش، تقویت، تمرینات مقاومتی عمومی، تمرینات هوازی، پیلاتس و یوگا، تای چی و تمرینات آبی) همین تأثیر را دارند.
  • درمان چندرشته‌ای به احتمال زیاد درد را کاهش می‌دهد و عملکرد فرد را بهبود می‌بخشد.
  • درمان‌های روان‌شناختی به احتمال زیاد درد را کاهش می‌دهند، اما تأثیری بر عملکرد ندارند.

محدودیت‌های مطالعه

محققان در این مطالعه اعلام کردند که به برخی از شواهد اعتماد کمی دارند. همچنین بیشتر این مطالعات بررسی‌شده قبل از سال ۲۰۲۰ منتشر شده‌اند و ممکن است اطلاعات به‌روز نباشند. محققان به دلیل کیفیت پایین شواهد، هنوز درباره فواید یا خطرات بسیاری از درمان‌های غیردارویی و غیرجراحی کمردرد مطمئن نیستند.

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×