» سلامت و پزشکی » مصرف زیاد گوشت قرمز خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهد
سلامت و پزشکی

مصرف زیاد گوشت قرمز خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهد

۱۴۰۳-۱۲-۱۸ 3019

دانشمندان آژانس علوم، فناوری و تحقیقات سنگاپور (A*STAR) با همکاری مرکز ملی سرطان سنگاپور (NCCS) موفق به شناسایی یک مکانیسم کلیدی شده‌اند که مصرف بیش از حد گوشت قرمز را با افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط می‌کند.

به گزارش بازتاب امروز، این یافته‌ها امکان توسعه درمان‌های جدیدی را فراهم می‌کند که آنزیم تلومراز را هدف قرار می‌دهند، که یکی از عوامل پیشرفت سرطان است.

ارتباط آهن با سرطان روده بزرگ

سرطان روده بزرگ که اجزای روده بزرگ مانند کولون یا رکتوم را تحت تأثیر قرار می‌دهد، سومین سرطان شایع در جهان و دومین علت اصلی مرگ‌ومیر ناشی از سرطان در سنگاپور است. در حالی‌ که عوامل ژنتیکی و سبک زندگی، از جمله رژیم غذایی، در بروز این بیماری نقش دارند، تاکنون ارتباط دقیق بین مصرف گوشت قرمز و سرطان مشخص نبود، تا اینکه مطالعه جدید پرده از این موضوع برداشت.

این تحقیق که در مجله Cancer Discovery منتشر شده است، نشان می‌دهد که آهن موجود در گوشت قرمز باعث فعال‌سازی مجدد تلومراز می‌شود. تلومراز آنزیمی است که انتهای کروموزوم‌های DNA را طولانی‌تر می‌کند و باعث رشد سرطان روده بزرگ می‌شود. این کشف، بینش مهمی در مورد تأثیر رژیم غذایی بر خطر سرطان ارائه می‌دهد و راهکارهای بالقوه‌ای برای مداخله درمانی فراهم می‌کند.

رویکرد درمانی جدید

این مطالعه یک روش درمانی جدید و امیدبخش را شناسایی کرده است. تیم تحقیقاتی کشف کردند که یک مولکول کوچک به نام SP2509 می‌تواند از فعال‌سازی مجدد تلومراز در سلول‌های سرطانی جلوگیری کند. این مولکول، با مهار تعامل آهن با تلومراز، توانست در آزمایش‌ها روی سلول‌های سرطانی، رشد تومور را کاهش دهد و راهبردی نوین برای مقابله با سرطان روده بزرگ ارائه کند.

مصرف بیش از حد گوشت قرمز می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش دهد

پروفسور وینای ترگاونکار، محقق برجسته A*STAR IMCB در این باره گفت: «درک نقش آهن در فعال‌سازی تلومراز، مسیرهای جدیدی را برای مقابله با سرطان روده بزرگ باز می‌کند. تحقیقات آینده ما روی توسعه استراتژی‌های درمانی متمرکز خواهد شد که این مکانیسم را هدف قرار دهد، با این امید که بتوانیم درمان‌های مؤثرتری برای بیماران، به‌ویژه افرادی که سطح آهن بالایی دارند، ارائه کنیم. ما از پتانسیل مولکول‌های کوچکی مانند SP2509 برای تحول در درمان سرطان و بهبود بیماران در سراسر جهان هیجان‌زده هستیم.»

بینش‌های تحقیقاتی و روش مطالعه

محققان برای بررسی چگونگی تأثیر سطوح بالای آهن بر پیشرفت سرطان روده بزرگ، نمونه‌های بیماران مبتلا به سرطان را مورد مطالعه قرار دادند و از ترکیبی از سلول‌های سرطانی روده بزرگ انسان و نمونه‌های آزمایشگاهی پیشرفته استفاده کردند. محققان نشان دادند که آهن با پروتئینی به نام پیرین (Pirin) تعامل می‌کند، که حسگر آهن در سلول‌های سرطانی است و در نتیجه، تلومراز را فعال می‌کند. این فرایند باعث رشد غیرقابل‌ کنترل سلول‌های سرطانی می‌شود.

غربالگری‌های شیمیایی روی سلول‌های سرطانی روده بزرگ نشان داد که مولکول SP2509 می‌تواند با آهن رقابت کند و مانع از اتصال آن به پیرین شود، که در نهایت فعال‌سازی تلومراز را مهار می‌کند. این یافته‌ها نه‌تنها یک روش درمانی نوین را ارائه می‌کنند، بلکه باعث بینش ارزشمندی درباره مسیرهای مولکولی مرتبط با مصرف زیاد گوشت قرمز و ابتلا به سرطان روده بزرگ می‌شوند.

این تحقیق جزئی از برنامه تحقیقاتی ملی Colo-SCRIPT می‌باشد، که با هدف بررسی زیرگروه‌های مختلف سرطان روده بزرگ برای کاهش میزان ابتلا و بهبود نتایج بیماران ایجاد شده است، از این یافته‌ها برای بررسی نقش عوامل محیطی، متابولیکی و میکروبی در پیشرفت این بیماری استفاده خواهد شد.

استاد یان تان، یکی از محققان این مطالعه بیان کرد: «از طریق برنامه Colo-SCRIPT، ما همچنان به بررسی نقش آهن و سایر عوامل خطرناک در ایجاد این نوع سرطان ادامه خواهیم داد. یافته‌های این پژوهش، بینش ارزشمندی را در مورد تأثیر آنها بر انواع مختلف سرطان روده بزرگ ارائه می‌دهد و می‌تواند ما را در شناسایی روش‌های جدید برای پیشگیری و درمان این بیماری یاری کند.»

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×