» سلامت و پزشکی » نخستین پیوند موفقیت‌آمیز مثانه انسانی در آمریکا انجام شد
سلامت و پزشکی

نخستین پیوند موفقیت‌آمیز مثانه انسانی در آمریکا انجام شد

۱۴۰۴-۰۲-۳۱ 208

جراحان آمریکایی برای اولین بار در تاریخ، موفق شدند پیوند مثانه انسانی را انجام دهند.

به گزارش بازتاب امروز، این عمل در ۴ می ۲۰۲۵ (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) انجام شد و ۸ ساعت طول کشید. این موفقیت بزرگ پزشکی می‌تواند امید تازه‌ای برای میلیون‌ها نفر با مشکلات جدی مثانه باشد.

پیوند هم‌زمان کلیه و مثانه

در این عمل کم‌نظیر، مثانه و کلیه از یک اهداکننده عضو برداشته و در بدن بیماری پیوند زده شد، که پیش‌تر به دلیل نارسایی کلیه و سرطان، این اعضا را از دست داده بود.

دکتر نیما نصیری، متخصص ارولوژی از دانشگاه کالیفرنیا و از پزشکانی که این عمل را انجام داد،‌ گفت: «کلیه بلافاصله پس از پیوند، حجم زیادی ادرار تولید کرد و عملکرد کلیه بیمار به سرعت بهبود یافت. نیازی به دیالیز نبود و ادرار به درستی از طریق مثانه جدید تخلیه شد.»

بیمار، اسکار لارنسار، پدر چهار فرزند و ۴۱ ساله، پس از هفت سال، برای نخستین بار توانست به صورت طبیعی ادرار کند.

اولید پیوند موفقیت‌آمیز مثانه انسانی در آمریکا

نقطه عطف تاریخی در درمان نارسایی مثانه

دکتر ایندربیر گیل، متخصص ارولوژی از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، درباره اهمیت این دستاورد توضیح داد: «این جراحی یک لحظه تاریخی در دنیای پزشکی است و می‌تواند شیوه درمان بیماران با مثانه‌های ناکارآمد را متحول کند. از این پس مثانه نیز به فهرست اعضای قابل پیوند اضافه می‌شود.»

پیش از این، تنها راه درمان بیماران با مثانه‌های از کار افتاده، استفاده از بخشی از روده برای ساخت مثانه مصنوعی بود؛ روشی که در ۸۰ درصد موارد با عوارض جدی گوارشی و کلیوی همراه است.

چرا پیوند مثانه پیچیده بود؟

مثانه ساختار عروقی بسیار پیچیده‌ای دارد و در عمق شکم قرار گرفته است، به همین دلیل، پیوند آن یکی از سخت‌ترین جراحی‌های ممکن محسوب می‌شود.

پزشکان بیش از چهار سال، روی طراحی تکنیک‌های نوین برای پیوند مثانه کار کردند و با انجام آزمایش‌های دقیق روی اهداکنندگان فوت‌شده، تکنیک‌هایی دقیق و ایمن توسعه دادند.

از ناامیدی تا تولد دوباره

اسکار لارنسار، سال‌ها از نارسایی کلیه و مثانه رنج می‌برد. مثانه او تنها قادر به نگهداری ۳۰ میلی‌لیتر ادرار بود (در حالی که مثانه سالم تا ۷۰۰ میلی‌لیتر ظرفیت دارد) و سال‌ها تحت دیالیز قرار داشت.

جراحان در این عمل، با اتصال برخی شریان‌ها و وریدها قبل از پیوند مثانه، روند جراحی را ساده‌تر کردند.

پزشکان این جراحی گفتند: «با وجود پیچیدگی پرونده، همه چیز طبق برنامه پیش رفت و نتیجه موفقیت‌آمیز بود. بیمار اکنون در وضعیت خوبی قرار دارد.»

انجام موفق نخستین پیوند مثانه انسانی در آمریکا

آینده پیوند مثانه

پزشکان می‌گویند که در حال حاضر این پیوندها فقط برای بیمارانی انجام می‌شود که از قبل داروهای سرکوب سیستم ایمنی مصرف می‌کنند یا به دلایل دیگر نیاز به چنین داروهایی دارند.

در ادامه این پروژه، چهار پیوند دیگر در قالب یک آزمایش بالینی انجام خواهد شد. در صورت موفقیت‌آمیز بودن آنها، مسیر برای آزمایش‌های گسترده‌تر و عمومی شدن این روش درمانی نوین باز خواهد شد.

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×