» سلامت و پزشکی » نشانه‌های ابتلا به آلزایمر از قبل 30 سالگی قابل شناسایی است
سلامت و پزشکی

نشانه‌های ابتلا به آلزایمر از قبل 30 سالگی قابل شناسایی است

۱۴۰۴-۰۲-۲۲ 2037

تحقیقات جدید دانشگاه کلمبیا نشان می‌دهد که نشانه‌های ابتلا به آلزایمر ممکن است خیلی زودتر از تصور، حتی از ۲۴ تا ۴۴ سالگی، بر عملکرد مغز تأثیر بگذارند.

به گزارش بازتاب امروز، این مطالعه ارتباط معناداری بین نشانه‌های آلزایمر و کاهش کارایی مغز در جوانی و میانسالی یافته است، که اهمیت پیشگیری زودهنگام را پررنگ‌تر می‌کند.

این پژوهش یکی از اولین تحقیقات گسترده در آمریکا است، که عوامل خطر ابتلا به آلزایمر، از جمله نشانه‌های زوال عقل را در افراد میانسال سالم بررسی می‌کند.

دکتر آلیسون آیلو، محقق ارشد این پژوهش گفت که بیشتر تحقیقات قبلی روی افراد بالای ۵۰ سال انجام شده‌اند. اما یافته‌های جدید نشان می‌دهند که برخی عوامل خطر و نشانه‌ها در سنین پایین‌تر نیز بر عملکرد مغز تأثیر دارند. این کشف می‌تواند راهی برای پیشگیری از مشکلات مغزی در مراحل بعدی زندگی باشد.

نشانه‌های ابتلا به آلزایمر پیش از ۳۰ سالگی قابل تشخیص هستند

طراحی و روش اجرای مطالعه

دانشمندان در این تحقیق، از روشی به نام «امتیاز CAIDE» برای ارزیابی خطر آلزایمر استفاده کردند. این روش عوامل مختلفی مانند: سن، سطح تحصیلات، فشار خون، وزن، کلسترول، میزان فعالیت بدنی، جنسیت و وجود ژن مرتبط با آلزایمر (APOE ε4) را بررسی می‌کند تا احتمال ابتلا به این بیماری را پیش‌بینی کند. این ابزار نشان می‌دهد که حتی عوامل به ظاهر ساده مثل سبک زندگی و سلامت جسمانی می‌توانند سال‌ها قبل بر سلامت مغز تأثیر بگذارند.

این پژوهش بر اساس داده‌های مطالعه بلندمدت “Add Health” انجام شده، که از سال ۱۹۹۴ هزاران نوجوان آمریکایی را تا سنین بزرگسالی زیر نظر گرفته است. در مرحله چهارم، اطلاعات بیش از ۱۱ هزار نفر در سنین ۲۴ تا ۳۴ سال جمع‌آوری شد و در مرحله پنجم، همین افراد در سنین ۳۴ تا ۴۴ سال مورد بررسی قرار گرفتند. از این گروه، ۱۱۱۲ نفر در آزمون‌های حافظه و تفکر شرکت کردند، نمونه خون و مصاحبه‌های مفصلی انجام دادند تا ارتباط بین عوامل مختلف و سلامت مغز آنها بررسی شود.

بینش‌های اولیه درباره نشانه‌های ابتلا به آلزایمر

دکتر آیلو در این پژوهش توضیح داد که امتیاز CAIDE حتی در سنین جوانی و میانسالی با عملکرد مغز ارتباط دارد. همچنین نشانگرهای زیستی مهم آلزایمر مانند: پروتئین آمیلوئید (A)، تاو (T) و تخریب عصبی (N) – که به اختصار ATN نامیده میشوند – در همین سنین بر کارایی مغز تأثیر می‌گذارند.

همچنین مشخص شد که برخی نشانگرهای ایمنی و التهابی نیز در این سنین با کارکرد مغز رابطه دارند. با وجود این، ژن APOE که یکی از شناخته‌شده‌ترین عوامل ژنتیکی خطر آلزایمر است، در این مرحله از زندگی تأثیر قابل‌ توجهی از خود نشان نداد و ممکن است تأثیر آن در سنین بالاتر آشکار شود.

نشانه‌های ابتلا به آلزایمر از قبل 30 سالگی قابل تشخیص هستند

اهمیت مداخلات زودهنگام برای پیشگیری از آلزایمر

دکتر آیلو تأکید کرد: «نشانه‌های اولیه آلزایمر در خون، حتی دهه‌ها قبل از بروز مشکلات حافظه، با تغییرات در عملکرد مغز ارتباط دارند. این یافته ثابت می‌کند که فرایندهای ابتلا به آلزایمر بسیار زودتر از تصور شروع می‌شوند.»

به همین دلیل، او تأکید می‌کند که پیشگیری و مراقبت از سلامت مغز باید از سنین جوانی آغاز شود تا از بروز مشکلات جدی در آینده جلوگیری کند.

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×