» اجتماعی » «همه در معرض ابتلا به بیماری های زئونوز هستند» | بازتاب امروز
«همه در معرض ابتلا به بیماری های زئونوز هستند»
اجتماعی

«همه در معرض ابتلا به بیماری های زئونوز هستند» | بازتاب امروز

۱۴۰۴-۰۴-۱۶ 3013

دکتر سعید صحبتی با اشاره به اهمیت توجه به بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان (زئونوز)، اظهار داشت: بیماری‌های زئونوز از طرق مختلفی به انسان منتقل می‌شوند و همه افراد جامعه، به ویژه کسانی که به نوعی با حیوانات یا محصولات دامی در تماس هستند، در معرض خطر ابتلا قرار دارند.

به گزارش سایت کرمان آینده، «لویی پاستور در ۶ جولای ۱۸۸۵، اولین واکسن ضد هاری را که موجب نجات یک فرد حیوان گزیده شد را به جهان معرفی کرد. این روز و هفته پیش روی آن به ترتیب به عنوان روز جهانی زئونوزها و هفته ملی آگاهی رسانی “بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوانات” نام گذاری شده است. در ادامه مشروح گفت و گوی با مدیرگروه مبارزه با بیماری‌های دانشگاه را در این خصوص می‌خوانید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، مدیرگروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی گفت: روز جهانی بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان فرصتی برای افزایش هماهنگی بین بخشی و افزایش آگاهی جامعه به منظور پیشگیری از انتقال و ابتلا جامعه به این بیماری ها است.

دکتر سعید صحبتی با اشاره به اهمیت توجه به بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان (زئونوز)، اظهار داشت: بیماری‌های زئونوز از طرق مختلفی به انسان منتقل می‌شوند و همه افراد جامعه، به ویژه کسانی که به نوعی با حیوانات یا محصولات دامی در تماس هستند، در معرض خطر ابتلا قرار دارند.

او افزود: انتقال این بیماری‌ها از چهار طریق اصلی تماس مستقیم، تماس غیرمستقیم، انتقال از طریق ناقلان و انتقال از طریق غذا صورت می‌گیرد.

صحبتی در تشریح انتقال از طریق تماس مستقیم گفت: بیماری‌هایی مانند لپتوسپیروز، هاری، تب خونریزی‌دهنده کریمه‌کنگو و عفونت‌های سالمونلایی از طریق تماس مستقیم با ترشحات حیوان آلوده نظیر ادرار، بزاق، خون یا مدفوع منتقل می‌شوند. همچنین، امکان انتقال بیماری‌هایی مانند آنفلوانزا از طریق هوای آلوده به این ترشحات و حتی آب آلوده نیز وجود دارد.

او گفت: زئونوزها می‌توانند به صورت غیرمستقیم نیز منتقل شوند؛ به‌ویژه از طریق تماس با مکان هایی که حیوانات آلوده در آن زیسته‌اند یا با اشیایی که توسط حیوان آلوده شده‌اند. مناطقی مانند اصطبل‌ها، مخازن آکواریوم، قفس‌های مرغ یا پرندگان، خاک محل زندگی حیوانات آلوده، باغ‌وحش‌ها و موارد مشابه از جمله این نواحی هستند.

صحبتی ناقلینی مانند کنه‌ها، پشه‌ها، شپش و کک را از عوامل مهم انتقال زئونوز دانست و گفت: بیماری‌هایی نظیر تب خونریزی‌دهنده کریمه‌کنگو، دنگ، تب راجعه و طاعون توسط این ناقلین منتقل می‌شوند.

او تأکید کرد: مواد غذایی با منشأ حیوانی در صورت آلودگی یا پخت ناقص می‌توانند عامل انتقال بیماری به انسان باشند. از جمله عوامل شایع می‌توان به مصرف فرآورده‌های لبنی غیر پاستوریزه، گوشت یا تخم‌مرغ نپخته، و همچنین میوه و سبزیجات خام آلوده به مدفوع حیوان اشاره کرد.

صحبتی افزود: عواملی همچون تغییرات اقلیمی، مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها در انسان و دام نیز در گسترش سریع‌تر این بیماری‌ها نقش مهمی دارند.

او با بیان این‌که مصرف روزانه فرآورده‌های دامی، تماس با حیوانات حتی در مناطق شهری و گرایش جامعه به نگهداری حیوانات خانگی، همه اقشار جامعه را در معرض خطر قرار می‌دهد، هشدار داد: گروه‌هایی مانند روستاییان، کشاورزان، دامداران، کارکنان کشتارگاه‌ها، فعالان صنایع شیر و گوشت، و همچنین کارکنان باغ‌وحش‌ها و فروشگاه‌های حیوانات خانگی و افرادی که روزانه با حیوانات در تماس هستند، بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان قرار دارند.

مدیر گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی در پایان بر لزوم رعایت نکات بهداشتی، پخت کامل مواد غذایی، عدم تماس مستقیم با حیوانات مشکوک و کنترل ناقلین تأکید کرد.»

انتهای پیام

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×