» سلامت و پزشکی » هوش مصنوعی تایوانی اسکیزوفرنی را با دقت ۹۱.۷ درصد تشخیص می ‌دهد
هوش مصنوعی تایوانی اسکیزوفرنی را با دقت ۹۱.۷ درصد تشخیص می ‌دهد
سلامت و پزشکی

هوش مصنوعی تایوانی اسکیزوفرنی را با دقت ۹۱.۷ درصد تشخیص می ‌دهد

۱۴۰۴-۰۴-۱۶ 207

دانشمندان تایوانی با توسعه ابزار BrainProbe بر پایه هوش مصنوعی موفق به تشخیص اسکیزوفرنی از طریق اسکن مغزی با دقت بی‌سابقه ۹۱.۷ درصد شدند.

به گزارش بازتاب امروز، انقلاب هوش مصنوعی در پزشکی به مرحله‌ تازه‌ای رسیده است و این دستاورد جدید می‌تواند تشخیص بیماری روانی اسکیزوفرنی را وارد عصر تازه‌ای از دقت کند.

هوش مصنوعی در خدمت روان‌پزشکی

روان‌پزشکی همواره با چالش‌های بزرگی همچون تشخیص‌های مبتنی بر مشاهده رفتاری و گزارش‌های فردی روبه‌رو بوده است. اما ابزار جدید BrainProbe پژوهشگران بیمارستان Taipei Veterans General Hospital (TVGH)راه را برای تشخیص علمی و داده‌محور اسکیزوفرنی هموار کرده است.

این ابزار با استفاده از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)، می‌تواند تغییرات ساختاری و عملکردی مغز را شناسایی کند، که با اسکیزوفرنی مرتبط‌ هستند. به گفته آلبرت یانگ، معاون مرکز توسعه هوش مصنوعی پزشکی در بیمارستان TVGH، این فناوری برای نخستین‌بار در جهان موفق شده است با دقتی بی‌سابقه به تحلیل مغز بیماران بپردازد.

تشخیص اسکیزوفرنی با دقت ۹۱.۷ درصد با هوش مصنوعی تایوانی

دریچه‌ای تازه به مغز انسان

BrainProbe نه‌تنها یک ابزار تشخیصی است، بلکه می‌تواند تغییرات مغزی را در طول زمان ردیابی کند. این ویژگی منحصربه‌فرد، امکان پیش‌بینی روند پیری مغز و شناسایی تغییرات ناهنجار را فراهم می‌آورد.

در یکی از نمونه‌ها، مردی ۳۰ ساله با توهم شنیداری و افکار پارانویید توسط این ابزار مورد بررسی قرار گرفت. BrainProbe توانست نشانه‌های زوال عملکردی و ساختاری در نواحی عمیق مغز، به‌ویژه قشر اینسولا (insula) و لوب تمپورال (temporal lobe) را شناسایی کند، که بعدها با تشخیص نهایی اسکیزوفرنی تأیید شد.

پایان تشخیص نادرست اسکیزوفرنی با هوش مصنوعی

اسکیزوفرنی اختلالی پیچیده است که با توهم، هذیان و اختلالات مغزی همراه است. با وجود دهه‌ها تحقیق، هنوز هم تشخیص این بیماری بر پایه علائم گزارش‌شده توسط بیمار و تفسیر پزشک انجام می‌شود. این رویکرد ذهنی، نه‌تنها ممکن است باعث تشخیص نادرست شود، بلکه تشخیص زودهنگام و اقدامات درمانی مناسب هر شخص را نیز دشوار می‌سازد.

اما پژوهشگران تایوانی با استفاده از ۱۵۰۰ نمونه اسکن مغزی در طول بیش از یک دهه، موفق شده‌اند الگوریتمی هوشمند طراحی کنند که می‌تواند تغییرات نامحسوس اولیه را شناسایی کند که چشم انسان قادر به دیدن آن نیست.

هوش مصنوعی تایوانی و تشخیص اسکیزوفرنی با دقت ۹۱.۷٪

آینده تشخیص اسکیزوفرنی با هوش مصنوعی

فناوری BrainProbe در حال حاضر در انتظار تأیید سازمان غذا و داروی تایوان قرار دارد.

همچنین یانگ و همکاران او در حال همکاری با مؤسسات بین‌المللی هستند تا داده‌های مغزی از سایر جمعیت‌ها را نیز وارد این سیستم کنند. هدف آنها افزایش دقت و قابلیت اطمینان ابزار در میان گروه‌های قومی مختلف است.

یانگ اعلام کرد: «امیدوار هستیم که این پلتفرم بتواند در تحقیقات جهانی و تشخیص‌های دقیق‌تر، نقش کلیدی ایفا کند.»

با توسعه ابزارهای پیشرفته‌ای همچون BrainProbe، دنیای روان‌پزشکی وارد عصر تازه‌ای می‌شود، که در آن علم و داده جایگزین حدس و گمان می‌شوند. این نوآوری می‌تواند در آینده‌ای نزدیک به ابزار پایه‌ای در تشخیص بیماری‌های روانی تبدیل شود و دریچه‌ای تازه برای درک بهتر مغز انسان بگشاید.

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×