وضعیت حوادث کوهنوردی ایران چگونه است؟ | بازتاب امروز
فریبا نظری، جامعهشناس، در کانال تلگرامی خود نوشت: «گر چه دادههای دقیقی درباره رتبه ایران در حوادث و تلفات کوهنوردی ناشی از آن در میان کشورهای جهان در دسترس نیست، با این حال میتوان تخمین زد که با توجه به عوامل زیر با وضعیت مناسبی روبرو نبوده و نیازمند اقداماتی برای پیشگیری از حوادث خطرناک هستیم:
۱- شرایط آب و هوایی و احتمال افزایش حوادث پرخطر طبیعی
ایران کشوری با تنوع آب و هوایی بسیار زیاد است و کوهستانهای آن در فصلهای مختلف سال، شرایط متفاوتی دارد. این تنوع، میتواند خطر رخداد حوادث کوهنوردی را افزایش دهد.
۲- افزایش میزان محبوبیت کوهنوردی
کوهنوردی به ویژه در سالهای اخیر در ایران به ورزشی محبوب و پرطرفدار تبدیل شده است. افزایش تعداد کوهنوردان، به طور طبیعی، بر احتمال رخداد حوادث میافزاید.
۳- وضعیت آمادگی کوهنوردان
بسیاری از کوهنوردان ایرانی، چه فردی و چه بصورت گروههای کوهنوردی بدون توجه به شرایط زیر به کوهستان رفته و موجب افزایش حوادث منجر به آسیب دیدگی و حتی مرگ میشوند:
– آمادگی کافی و تجهیزات مناسب،
– دانش و آگاهی لازم و ضروری ورزش کوهنوردی
– توجه به شرایط آب و هوایی کوهستان در مناطق و زمانهای مختلف سال
– توهم توانمندی و آمادگی در صعود و ادامهی کوهنوردی در شرایط بحرانی بدور از اخلاق حرفهای و تخصصی در این ورزش
۴- ازدست دادن اعتبار رسانههای داخلی و سازمانهای متولی نزد جامعه و بطور ویژه ورزشکاران کوهنورد در اطلاعرسانی و هشدارهای هواشناسی به دلایل متعدد سیاسی و اجتماعی، و بالابودن درصد خطا در پیشبینی وضعیت آب و هوا
۵- میزان دسترسی به خدمات امداد و نجات
در برخی از مناطق کوهستانی ایران، دسترسی به خدمات امداد و نجات، محدود بوده و از عوامل افزایش دهندهی آسیبهای حوادث کوهستان است.
میزان بودجه و اعتبارات در این بخش متناسب با بندهای ۱ و ۲ ( تنوع آب و هوایی و افزایش محبوبیت ورزش کوهنوردی و کوهپیمایی) قابل توجه نیست.
ارتباطات و همکاریهای بینالمللی در این زمینه نیازمند تقویت است.»
۶- ضرورت افزایش آموزشهای عمومی کاملا محسوس است.
انتهای پیام