وعده معاون رئیس جمهور به معلمان/ دولت همه توان خود را برای ارتقای کمی و کیفی جامعه فرهنگیان بهکارمیگیرد
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمد جعفر قائمپناه امروز یکشنبه در مراسم تجلیل از معلمان نمونه تهران ضمن گرامیداشت یاد معلمان شهید، اظهار کرد: روز معلم پاسداشت مقام افرادی است که آموختهاند و با فداکاری میآموزند و در این مسیر از هیچ کمکی دریغ نمیکنند.
بنابر روایت ایرنا، او افزود: در روزگاری که مرزهای فرهنگی کمرنگ میشود، نقش معلم در بازتولید فرهنگ ملی بیبدیل است. معلمان معماران هویت ملی و اسلامی هستند که با سه عنصر تاریخ، زبان و فرهنگ شخصیت فرزندان را پیریزی میکنند. زبان فارسی در دستان پرمهر معلمان از آسیبها مصون میماند و به نسل بعدی منتقل میشود.
معاون اجرایی رئیس جمهور با بیان اینکه دولت چهاردهم توسعه عدالت آموزشی را در صدر برنامههای خود قرار داده است، افزود: هیچ توسعهای بدون عدالت آموزشی پایدار نخواهد بود.میخواهیم هر کودک ایرانی از آموزش با کیفیت مناسب برخوردار باشد و عدالت آموزشی مفهومی متعالی است که برابری در فرصتها، منابع، امکانات و پیامدهای آموزشی را شامل میشود که معلمان فرهیخته در این مسیر نقش بیبدیلی ایفا میکنند.
قائم پناه یادآورشد: معلمان در خط مبارزه با نابرابریهای آموزشی و رفع تحریمها قرار دارند؛ معلم در نقاط دوردست کلاس درس را با امید، خلاقیت و نشاط اداره میکند.
او با بیان اینکه مدارس استثنایی جلوهای از تحقق عدالت آموزشی هستند، گفت: با ظهور پدیدههای نوین در این عرصه، معلمان باید با خلاقیت و بهرهگیری از راهکارهای جدید شکافها را به حداقل برسانند.
قائم پناه خطاب به معلمان با بیان اینکه شما زمینهساز آزادی انسان از بند جهل و تبعیض هستید؛ افزود: با فراهم کردن فرصتهای برابر آموزشی تحقق جامعه عدالتمحور را نوید میدهید همچنین با تلاش مستمر نگاه مردسالارانه را حذف کنید تا دختران احساس تبعیض نکنند و باور کنند که در دولت اسلامی دختران مانند مردان نقشآفرین تحقق سرنوشت خود هستند.
معاون اجرایی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: هرچند مسیر تحقق عدالت آموزشی دشوار است اما با عزم معلمان فداکار این آرمان دیرینه دستیافتنی خواهد بود؛ معلمان در نظریههای جدید تعلیم و تربیت علاوه بر انتقال دانش، مهارتهای چندبعدی را نیز پرورش میدهند.
قائم پناه اظهار کرد: دانشآموزان نیازمند مهارتهای کاربردی هستند؛ باید تفکر انتقادی، مهارت گفتوگو و تحمل نظر مخالف، خلاقیت، حل مسئله، همزیستی مسالمتآمیز در خانه و خانواده، یادگیری مستمر و خودراهبری مورد توجه قرار گیرد.
او با بیان اینکه معلمان فرزانه باید کلاس درس را از محیط انتقال صرف به محیط کشف و حل مسئله تبدیل کنند؛ توضیح داد: معلمان باید به دانشآموزان بیاموزند چگونه استدلال و شواهد را ارزیابی کنند. مهارتهای ارتباطی و همدلی که سنگ بنای روابط انسانی سالم هستند نیز باید با شیوههای خلاقانه تقویت شود.
قائم پناه خطاب به معلمان گفت: به دانشآموزان آموزش دهید چگونه با شکستها مواجه شوند، مهربانی کنند، از ایجاد خشونت جلوگیری کنند و در مسیر رشد فردی پشتکار و انعطافپذیری نشان دهند.
۳۱۲۲۱۹