» سلامت و پزشکی » پیاده‌روی سریع، خطر ابتلا به آریتمی قلبی را کاهش می دهد
سلامت و پزشکی

پیاده‌روی سریع، خطر ابتلا به آریتمی قلبی را کاهش می دهد

۱۴۰۴-۰۱-۳۱ 5020

پژوهشی جدید روی ۴۲۰ هزار نفر نشان داده است که تندتر راه رفتن می‌تواند خطر ابتلا به آریتمی قلبی (اختلال در ریتم ضربان قلب) را به‌طور قابل توجهی کاهش دهد. این مشکل میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می‌دهد.

به گزارش تکناک، بر اساس این مطالعه، افرادی که با سرعت بیش از ۶.۵ کیلومتر در ساعت راه می‌رفتند، ۴۳ درصد کمتر از کسانی که آهسته راه می‌رفتند به مشکلات ریتم قلبی دچار شدند.

سریع راه رفتن، محافظ قلب شماست

اثرات محافظتی سریع راه رفتن، در زنان، افراد زیر ۶۰ سال، افرادی با وزن طبیعی و کسانی که دچار بیماری‌هایی مثل فشار خون بالا هستند، قوی‌تر بود. این یافته نشان می‌دهد که این تغییر ساده در سبک زندگی می‌تواند دقیقاً برای کسانی که بیش از همه به آن نیاز دارند، بسیار مؤثر باشد.

پیاده‌روی سرعتی خطر آریتمی قلبی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد

رابطه بین سرعت راه رفتن و سلامت قلب

این مطالعه که در مجله علمی Heart منتشر شده، یکی از اولین تحقیقات جامع در زمینه ارتباط سرعت راه رفتن و آریتمی‌های قلبی است. محققان برای اولین بار، هم داده‌های خود افراد درباره سرعت راه رفتن و هم داده‌های عینی به‌دست‌آمده از دستگاه‌های پوشیدنی مخصوص اندازه‌گیری فعالیت بدنی را بررسی کرده‌اند.

آریتمی‌ها یا همان بی‌نظمی‌های ضربان قلب که ممکن است به صورت لرزش، تپش سریع یا احساس پرش ظاهر شوند، روز به روز شایع‌تر می‌شوند. شایع‌ترین نوع آن، فیبریلاسیون دهلیزی (Atrial Fibrillation) است که نزدیک به ۶۰ میلیون نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده و می‌تواند منجر به بیماری‌های قلبی، مرگ ناگهانی و ناتوانی جسمی شود.

پیاده‌روی؛ راهکاری رایگان، در دسترس و اثربخش

برخلاف بسیاری از برنامه‌های ورزشی گران‌قیمت، پیاده‌روی هیچ هزینه‌ای ندارد و تقریباً برای همه افراد، صرف‌نظر از سن یا سطح آمادگی جسمانی، قابل انجام است. به همین دلیل، یافته‌های این پژوهش اهمیت ویژه‌ای دارند.

جالب اینکه ۳۶ درصد از اثر محافظتی پیاده‌روی تند، از طریق بهبود فاکتورهای متابولیکی و کاهش التهاب صورت می‌گیرد. به عبارت ساده‌تر، پیاده‌روی سریع با کمک به کنترل وزن و کاهش التهاب، که هر دو عامل کلیدی در بروز آریتمی هستند، به سلامت ریتم قلب کمک می‌کند.

نگاهی به آمار و ارقام این تحقیق بزرگ

پژوهشگران از اسکاتلند و شیلی داده‌های یک پروژه بزرگ سلامت در بریتانیا به نام UK Biobank را بررسی کردند. این پروژه، وضعیت بیش از نیم‌ میلیون داوطلب را در طول سال‌ها ثبت کرده و اطلاعات ارزشمندی درباره سلامت افراد ارائه می‌دهد.

سرعت پیاده‌روی شرکت‌کنندگان به ترتیب زیر بود:

  • آهسته (کمتر از ۵ کیلومتر در ساعت)
  • متوسط (۵ تا ۶.۵ کیلومتر در ساعت)
  • سریع (بیش از ۶.۵ کیلومتر در ساعت)

از بین ۴۲۰,۹۲۵ نفر، حدود ۷٪ آهسته، ۵۳٪ با سرعت متوسط و ۴۱٪ با سرعت سریع راه می‌رفتند. طی نزدیک به ۱۴ سال پیگیری، تعداد ۳۶,۵۷۴ نفر (حدود ۸.۷٪) به نوعی از آریتمی قلبی دچار شدند.

پس از در نظر گرفتن عوامل مختلفی مانند سن، جنسیت، وضعیت اقتصادی-اجتماعی، میزان فعالیت‌های بدنی دیگر، رژیم غذایی و بیماری‌های زمینه‌ای، نتایج نشان دادند که:

  • افرادی که با سرعت متوسط راه می‌رفتند، ۳۵٪ کمتر در معرض آریتمی قلبی بودند
  • افرادی که سریع راه می‌رفتند، ۴۳٪ کاهش خطر آریتمی قلبی را تجربه کردند

برای تأیید نتایج، پژوهشگران همچنین داده‌های ۸۱,۹۵۶ نفر دیگر را بررسی کردند که یک هفته از دستگاه‌های پوشیدنی ثبت‌کننده فعالیت فیزیکی استفاده کرده بودند. نتیجه به این شکل بود که زمانی که صرف پیاده‌روی با سرعت متوسط یا بالا شده بود، با کاهش خطر آریتمی قلبی مرتبط بود؛ اما پیاده‌روی آهسته هیچ اثر محافظتی نداشت.

پیاده‌روی سرعتی خطر آریتمی قلبی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد

یکی از نکات جالب، تفاوت در تأثیرگذاری پیاده‌روی میان گروه‌های مختلف بود.

  • زنان بیشتر از مردان از راه رفتن سریع سود بردند
  • افراد زیر ۶۰ سال نسبت به سالمندان اثر محافظتی بیشتری دیدند
  • افراد غیر چاق نسبت به افراد چاق بیشتر از مزایای پیاده‌روی بهره‌مند شدند
  • افرادی که بیماری‌هایی مانند فشار خون بالا داشتند، به طرز چشمگیری از پیاده‌روی سود بیشتری بردند

پژوهشگران گفتند: یافته‌های جدید ما بر اهمیت توصیه به راه رفتن سریع‌تر در دستورالعمل‌های فعالیت بدنی تأکید می‌کند و نشان می‌دهد که این کار می‌تواند در پیشگیری اولیه و ثانویه از آریتمی‌های قلبی مؤثر باشد.

در دنیایی که بیماری‌های قلبی همچنان از دلایل اصلی مرگ و ناتوانی هستند، این تحقیق نویدبخش روشی ساده و در دسترس برای پیشگیری است.

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *